ALBLASSERDAM – In de Alblasserdamse bibliotheek is vrijdag 3 mei 2019 een tentoonstelling geopend over Romeinen in de Alblasserwaard. Het was de bedoeling dat de opening om 16.00 uur verricht zou worden door burgemeester Jaap Paans, maar die kwam niet. De burgervader laat via Twitter weten dat hij zijn ‘vrije’ agenda niet goed in het hoofd had. “Wat ontzettend vervelend! Excuses aan alle bezoekers, Bieb en betrokkenen bij tentoonstelling. Ik sta 8 kuub tuingrond te verwerken voor het leggen van nog 55m2 gras,” aldus Paans. De burgemeester belooft dat hij binnenkort alsnog de tentoonstelling komt bewonderen.

In het kader van de Nationale Romeinenweek van 4 t/m 12 mei organiseert de AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie) afdeling Lek- en Merwestreek een tentoonstelling in de bibliotheek van Alblasserdam. De tentoonstelling is getiteld “Romeinen in de Alblasserwaard” en laat onder andere de verovering van Nederland door de Romeinen zien en behandelt enkele opgravingen van nederzettingen uit de Romeinse tijd in de Alblasserwaard. Ook zijn Romeinse aardewerkvondsten te zien.

De tentoonstelling werd vrijdag, nadat bleek dat de burgemeester niet zou komen, alsnog geopend door Clement van Kooten van de AWN, afdeling Lek- en Merwestreek en door Thea de Jong van de Alblasserdamse bibliotheek.

Op 25 mei is er in de bibliotheek nog een speciaal ‘schervenspreekuur’. Mensen kunnen van vanaf 10.15 uur tot 12.30 uur langskomen met hun scherven, oude voorwerpen en andere archeologische vondsten om er via de AWN meer over te weten te komen.

De tentoonstelling is de komende weken te bewonderen op de eerste verdieping van de Alblasserdamse bibliotheek aan de Ieplaan in Alblasserdam.