ALBLASSERDAM – Jeugdhengelvereniging De Toekomst uit Alblasserdam heeft deze week, in samenwerking met de SNS Bank en De Snuffelhoek een viswedstrijd voor jeugd van tien tot en met achttien jaar oud gehouden. De viswedstrijd, waarbij gebruik gemaakt werd van de gewone ‘vaste’ hengel (lengte maximaal 7 meter), vond plaats langs de Ponykade in Alblasserdam. Deelname was gratis.

Medeorganisator Jan Slager vertelt: “Het was een zeer geslaagde dag, maar er is helaas niet veel vis gevangen. Het was ook wat kouder dan verwacht.”

Jurian Bunt won de wedstrijd met 2310 gram. Slager: “Hij ving een mooie zeelt.”  Imre Naaktgeboren werd tweede en won ook de beker voor het vangen van de grootste vis (een brasem van 57 centimeter). De twee derde prijzen waren voor Iris Schouten en Cornelis van Maren. De prijsuitreiking vond plaats in het clubgebouw van de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars aan de Nicolaas Beetsstraat 5.

Foto’s: Adrie Hubregtsen en Peter Stam.