ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagmiddag 2 mei 2019 een 15-jarige jongen staande gehouden en beboet in de Zeelt in Alblasserdam. De jongen reed rond 13.00 uur over de Van Hogendorpweg en had iemand achterop. Surveillerende agenten zagen het tweetal een steegje inrijden. Toen de agenten omreden, wilde de bestuurder er met de snorfiets vandoor gaan. Dit lukte niet. De jonge Damdorper liet het voertuig vallen en ging er lopend vandoor. Eén van de agenten raapte de snorfiets op en zette de achtervolging in. Uiteindelijk lukte het de agenten om de tiener in de Zeelt staande te houden.

Een woordvoerster van de politie vertelt: “Er bleek wat onduidelijkheid te zijn van wie de snorfiets was en of het kenteken al dan niet was geregistreerd. De jongen wilde niet vertellen van wie de snorfiets was en wilde verder eigenlijk helemaal niets vertellen over de snorfiets. Uiteindelijk hebben we gevraagd aan de jongen en zijn moeder of zij afstand wilden doen van de snorfiets. Daar stemden ze mee in. De snorfiets is door de politie in beslag genomen. De jongen heeft een bekeuring gekregen voor rijden zonder brommerrijbewijs.”