ALBLASSERDAM – Een automobiliste heeft donderdagmiddag 2 mei 2019 op de Oude Torenweg in Alblasserdam een op hol geslagen paard gevangen. Het dier galoppeerde zonder ruiter over de rijbaan en zorgde voor gevaarlijke situaties. De automobiliste zette haar auto langs de kant van de weg en wist het paard te vangen. Na een aantal minuten kwamen medewerkers van dierenambulance Louterbloemen toevallig voorbij. De medewerkers namen de zorg voor het dier over, zodat de automobiliste haar weg kon vervolgen.

Na een paar minuten arriveerde ook de gewaarschuwde politie. Een agente nam het paard mee de Oude Torenbrug over, op zoek naar de eigenaresse. Op de brug werden de geschrokken eigenaresse en het paard herenigd.

Toen bleek dat het paard bij Streefkerk ergens van was geschrokken. De bestuurster van het paard kwam daar ten val en de het paard ging er vandoor. De vrouw raakte onder meer lichtgewond aan haar been. Het paarde rende uiteindelijk door tot aan Alblasserdam en kon daar gevangen worden.

De politieagente heeft zelf het paard lopend terug gebracht naar de Grote Nes in Oud-Alblas.

Een automobiliste wist het paard te vangen.