ALBLASSERDAM /RIDDERKERK – Een 16-jarige jongen uit Alblasserdam is vrijdagmiddag 26 april 2019 onder handen genomen door twee volwassen mannen. Dat melden zijn ouders. De jongen hield er onder meer een gescheurde jas en een beschadigde fiets aan over. Het voorval vond plaats bij het Ridderkerkse Zuidpad, even voor de oprit voor de fietsers naar de Alblasserdamse Brug.
De jongen fietste rond 16.20 uur samen met een vriend en klasgenote naar huis, nadat hij die dag naar school was geweest. De jongen vertelt over het voorval:

“Er kwamen twee  tegemoetkomende fietsers aan, waarvan één mij heel licht schampte. We keken achterom en de mannen riepen wat. We riepen terug. Eerst reden ze door. Daarna keerden ze zich plots om en kwamen terug. Vervolgens begon een man van rond de dertig jaar mij te duwen. Daarna kwam de ander aan rijden en reed vol tegen mijn fiets aan. Hierdoor raakte het spatbord beschadigd. Toen begonnen ze me uit te dagen en te schelden. De oudere man probeerde me te slaan. Ik weerde de slag af met mijn arm, anders had ik een flinke dreun op mijn hoofd gehad . Hij greep me bij m’n arm en  trok ruw mijn dure leren (nieuwe) jas kapot. Ik pakte z’n fiets beet en zei: ‘Geef je telefoonnummer. Dit ga je betalen!” Vervolgens probeerde de oudere man me weer te slaan. Ik weerde af en ik liet z’n fiets los om erger te voorkomen.  Nadat ik zei: ‘Je gaat dit betalen…’ schrokken ze en reden ze ineens heel hard weg. De jongere man was ongeveer dertig jaar oud, had een baard en was ongeveer 1,80 meter lang. De oudere man was rond de 55 à 60 jaar. Hij had een lichtgrijze jas en was ongeveer 1,55 meter lang.”

De ouders schrijven: “Graag zouden we willen vragen of deze twee mannen en eventuele getuigen zich willen melden bij ons. Als ouders vinden wij het erg verdrietig en onbegrijpelijk dat twee volwassenen zo tekeer gaan en geweld gebruiken tegen een jonge knul van net 16 jaar. Onze zoon heeft bewust niet teruggeslagen om erger te voorkomen. Hij heeft alleen van zich afgeweerd. Daarom zouden we graag in gesprek gaan wat de oorzaak is. Ook de schade aan de fiets en de leren jas zien we graag vergoed.”

De beide mannen en eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de ouders via Alblasserdamsnieuws.nl. Dit kan per telefoon of mail: 0640092253 / info@alblasserdamsnieuws.nl

De kapotte jas.