Advertorial
ALBLASSERDAM – Over twee weken is het zover. Op vrijdagavond 10 en zaterdag 11 mei 2019 wordt het Mercon Kloos-terrein in Alblasserdam omgetoverd tot een gaaf festivalterrein voor de eerste editie van het Lammetjeswiel Festival. Het is Alblasserdammer Dennis Dekker die met zijn compagnons en vrienden Bas Besems en Egbert de Kwaasteniet besloot dat het in Alblasserdam hoog tijd werd voor een eigen festival met een divers programma. “Het is alweer even geleden dat Alblas Pop werd georganiseerd en behalve het Havenfestival zijn er verder weinig grote feesten in Alblasserdam en dat willen we graag veranderen” aldus Dekker.

Het festivalterrein zal plaats bieden aan 3.000 bezoekers per dag , is voorzien van gave decoratie en bestaat uit meerdere podia. Vrijdagavond is het festivalterrein vanaf 19.00 uur geopend en kun je vanaf 19:30 uur genieten van de beste pop tribute bands uit binnen- en buiteland. Het zaterdag programma, verdeeld over 4 podia, begint om 14.00 uur. Er komen grote namen zoals Nakatomi, Lucien Foort, Dj Rob & Mc Joe, Critical Mass, Mark van Dale en Feest DJ Bas. Ook zijn er tal van lokale dj’s te vinden. “Het wordt heerlijk in het zonnetje genieten van lekker eten en natuurlijk van zoete guilty pleasures, zonnige house, dampende 90’s en een klein maar stevig portie techno”, zo stelt de Kwaasteniet.

Een ‘Alblasserdams’ feestje
Het festival krijgt de uitstraling van een nationaal festival maar wordt voorzien van een lokaal karakter. “Het Lammetjeswiel festival wordt weer een echt Alblasserdams feest”, benadrukt Dekker. “Een plaatselijk, betaalbaar en vooral gaaf evenement voor alle Alblasserdammers en inwoners van de kernen eromheen. We hebben dan ook niet de ambitie om hier een landelijk verhaal van te maken.” Met het gevarieerde aanbod hoopt de organisatie een breed publiek te bedienen.

Filmpje: Visser Media Design.

De locatie
Het Mercon Kloos-terrein, langszij De Noord, staat op het punt om aangepakt te worden door projectontwikkelaar Whoonapart voor het project Alblas Apart. “Alblasserdam kan nog één keer genieten van het terrein in de ouderwetse staat; groots, rauw en industrieel. Een uniek en vooral waanzinnig decor voor ons festival” aldus Besems. Met de inzet van verkeersregelaars, het creëren van een grote parkeerplaats, fietsenstalling en een kiss & ride op het Kloos terrein is de locatie goed ingericht op de verwachte stroom bezoekers.

Alblasserdam heeft zin in een feestje!
Dat Alblasserdam zin heeft in een feestje is wel duidelijk. “Vooral bij een eerste editie is het altijd afwachten hoeveel mensen er komen. We verkochten nu 1000 kaarten op de eerste dag, echt te gek!” aldus Dekker die al meer dan 20 jaar feesten in de Drechtsteden organiseert. “We hebben er zin in en we hebben er de kennis voor. We doen dit met goede mensen om ons heen die dit avontuur samen met ons willen aangaan.”

De Line-up.

Vrijdagavond:
Main stage (Legends of Rock Tribute Festival)

Queen, Muse, Coldplay en U2
Stage 2 (lokale bands):
Here Today, Exoplaneteers, No Sign of Harry Peat en The Great Hurricane Escape.

Zaterdag:
Main stage (I Love 90’s);
Jamie Hughes, Tomstone, Dj Rob & Mc Joe, Jamie Hughes, Mashing Up The 90’s, Nakatomi, Feest Dj Bas en Critical Mass.

Stage 2 (House, Club Classics & Mixed Urban):
Compact & Keller, The Bando Soundsystem, Superstijl, Lucien Foort, Eig&Wijs, Mark van Dale, Dj Genadeloos (BE), Mc Nash en MC Flavours.

Stage 3 (Freestyle):
Unknown Analyst, Eleptyca, Strikeforce, Serra, Michael Warning, Emperor, Waxweazle en Unknown Analyst vs. Lyrix, MC Grizzly & MC Apster.

Stage 4 (Hosted by Curfew Techno); Francis Fokkens, Parallel Polejam, Ray Kouwenhoven, Dyme, Marco van Zomerenand en Bilderdussen

Kaarten zijn te verkrijgen via de website www.lammetjeswielfestival.nl of in de winkel;

  • Landvast, Alblasserdam
  • Primera Alblasserdam
  • Primera Nieuw-Lekkerland
  • Baker & Baker, de Meent in Papendrecht

Een ticket voor de vrijdagavond kost 20,00 euro en voor zaterdag 22,50 euro.

Kijk voor meer informatie op Facebook: https://www.facebook.com/LammetjeswielFestival.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Peter Lodder Fotografie.