NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft donderdag 25 april 2019 zo’n dertig snor –en bromfietsen en negentig andere voertuigen gecontroleerd op de vrachtwagenparkeerplaats aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. Zeven snor –en bromfietsen bleken, nadat ze op de rollerbank getest waren, te zijn opgevoerd. De bestuurders kregen hiervoor een boete en mochten niet verder rijden. Zij moeten hun brommer of scooter op eigen kosten laten herkeuren bij de RDW. “Een bestuurder maakte het wel erg bont, want zijn bromfiets moest al herkeurd worden en was nu nog steeds opgevoerd,” aldus de politie.

Bij de controle op het overige verkeer werden er bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de autogordel. Verder meldt de politie: “Een bestuurder van een personenauto had zijn auto zo volgestopt met goederen, dat hij geen zicht meer had naar rechts en naar achteren.”

Tot slot waarschuwt de politie dat er binnenkort weer diverse verkeerscontroles gepland staan.