OUD-ALBLAS – Een 72-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is donderdagavond 25 april 2019 frontaal tegen een boom gebotst met zijn auto. De automobilist raakte daarbij gewond. Het ongeval gebeurde rond 19.00 uur op de N214 bij Oud-Alblas. Volgens twee getuigen reed de man in een flauwe bocht rechtdoor de berm in. Zonder te remmen botste hij tegen de boom. De politie houdt er rekening mee dat de man voorafgaand aan het ongeval onwel is geworden. De zeventiger kreeg in eerste instantie hulp van een verpleegkundige in vrije tijd en twee medewerkers van de brandweer die toevallig in de buurt waren.

Later werd die hulp overgenomen door politieagenten, medewerkers van de Rotterdamse ambulancedienst en het Amsterdams Mobiel Medisch Team, dat per traumahelikopter ter plaatse kwam.

Het slachtoffer is met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.