Overstekende toerist klapt op voorruit van auto in Kinderdijk

KINDERDIJK – Een Chinese toerist is vrijdagmiddag 19 april 2019 flink gewond geraakt bij een aanrijding op de Molenstraat in Kinderdijk. Volgens een getuige stak de man ineens de weg over, waardoor een automobilist uit Nieuw-Lekkerland geen tijd meer had om te remmen. De toerist klapte op de voorruit van de auto en viel daarna op straat. Omstanders boden eerste hulp en belden 112. De man is met letsel aan zijn hoofd, gezicht, rug en heup met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

 

20 reacties

 1. Het is een wonder dat dit niet dagelijks een aantal keren voorkomt.
  De tijd is meer dan rijp voor grondige reconstructie van dat deel van de Molenstraat. Hopelijk valt het voor die toerist mee.

 2. In China zijn ze toch wel drukte gewend.Daar is het net een mierenhoop.
  Oversteken is daar praktisch niet mogelijk.

 3. Hopelijk komt een delegatie van ons Gemeentebestuur a.s. zaterdag, zondag en maandag een kijkje nemen op de Molenstraat en dan tussen 10 en 16 uur.
  Dan kunnen ze met eigen ogen zien dat het zo langzamerhand onleefbaar wordt voor de bewoners. Om nog niet te spreken over de luchtkwaliteit. Ze kunnen dan misschien ook gelijk zien dat er een paar zebrapaden moeten komen en misschien dat ze daar dan ook niet nog eens maanden over moeten vergaderen maar gelijk tot actie over moeten gaan. Speciaal voor Eric Spaans.. vlgs. de heer Spaans hadden de Kinderdijkers de LUSTEN en de lasten van de toeristen, nou die lusten moet hij nog maar eens toelichten.

 4. Ook gelijk de fietsroute aanpassen door het dorp….. Nu het eind van de plantageweg afgesloten is staan er de afgelopen dagen regelmatig groepen Italianen op de fiets in de woonwijk. Geen idee waar ze naar toe moeten.

 5. @dirk
  Ik kan mij wel iets voorstellen bij die wandelende mierenhoop daar , nu is alleen de vraag hoeveel slachtoffers er vallen per jaar want bekend is als zij ergens iets gaan bezoeken zij de hele wereld er om heen vergeten , dus ook het verkeer.
  Ik heb het slachtoffer nog zien liggen voor de bakker maar dat zag er niet goed uit , wat ook te zien is aan de auto.
  Maar hopen dat het goed komt met het slachtoffer .

  Het volgende kwam ik tegen op Blogaap.nl [ wel van Mei 2016 ]
  700 Verkeersdoden per dag in China en ;
  Jaarlijks komen in China 260.000 personen in het verkeer om het leven, blijkt uit berekeningen van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. De snelle opmars van elektrische scooters baart de onderzoekers zorgen.

  Zes op de tien dodelijke slachtoffers zijn zwakkere verkeersdeelnemers, zoals voetgangers, fietsers en scooter- en motorrijders. Dat blijkt uit nieuwe onderzoeksgegevens van de WHO, die het totaal aantal dodelijke verkeersslachtoffers op 260.000 berekent. Dat is ruim vier keer zoveel als er volgens het Chinese statistiekbureau jaarlijks aan verkeersdoden valt.
  Volgens de onderzoekers vormen elektrische scooters een toenemend probleem voor de verkeersveiligheid. Die zijn volgens de Chinese verkeersregels gelijkgesteld aan fietsen, waardoor er geen snelheidslimiet geldt. De verkoop van elektrische scooters zit in China in de lift vanwege de groei van pakket- en maaltijdbezorgers.

  Sluipmoordenaar ;
  Het Chinese ministerie van transport dubt al langer over de vraag hoe het elektrische scooters moet categoriseren: als fiets of als voertuig? In het laatste geval gelden strengere regels. Ook opent dat de weg voor registratie van de eigenaren, waardoor verkeersovertreders en bestuurders die doorrijden na een ongeval eenvoudiger zijn op te sporen.

  De stad Shenzhen heeft elektrische scooters al verboden en in Beijing worden ze van bepaalde drukke wegen geweerd. De scooters worden in China ook wel de ‘stille moordenaars’ genoemd

 6. Die toeristen moeten echt minderen
  Er zitten alleen voordelen aan voor de gemeente. Die kunnen van dat geld koffie kopen om te gebruiken tijdens eeuwenlange vergaderingen over hoe ze kinderdijk’s toerisme uit kunnen breiden!

 7. @c.a. De, heb jij nog nooit naar die Italiaanse dames gekeken. Daar LUST ik wel pap van.

 8. Ja, daar waar het ongeluk gebeurde is een prachtige doorkijk naar de molens, dat was vroeger al een geliefde plek en ook nu nog! Als je dat ineens ontdekt, stap je de stoep af en ga je die foto maken… zoals wij ook doen als we in het buitenland zijn! Niks nieuws, en soms gaat het mis! Wat jammer voor die toerist die zijn vakantie in het ziekenhuis doorbrengt!

 9. De Molenstraat reconstructie?
  Lucht kwaliteit slecht?
  Zebrapaden aanleggen?

  – 100m Links én rechts van de plek van aanrijding liggen 2 zebrapaden!

  – Voetgangers horen te kijken voor ze oversteken

  – Lopen honderden Chinezen zonder mondkapje dus zo slecht zal de lucht hier niet zijn in het beschermd natuurgebied.

  Zolang die domme irritante toeristen gewoon normaal (verkeers)gedrag vertonen is er NIETS aan de hand, heb werkelijk nog nooit gehoord dat er een inwoner van Kinderdijk onder een auto is gekomen.

  Reconstructie is wéééér geld weg gooien en totaal onnodig.

 10. Erg vervelend voor de toerist en de bestuurder, het zal je maar gebeuren..

  Tip in deze is: de molens afbreken(hebben toch geen functie) en verplaatsen naar Groningen. Dit dan uitvoeren in de buurt van krimpregio Delfzijl. Fundaties aardbevingsbestendig uitvoeren dat dan wel.Daar kan dat en is er ruimte zat en geeft werkgelegenheid. Vervolgens grote waterschap uitvoeren in betonnen bak en bovenzijde voorzien van asfalt en doortrekken tot de zijdebrug.Er komen toch wat gemalen bij in Hardinxveld en Groot-Ammers. De hoge boezem uitdiepen en een recreatieplas van maken. Dat genereert ook weer enige werkgelegenheid.

  Waanzin, jazeker maar dat is de situatie nu ook. Waar ter wereld wordt werelderfgoed op deze wijze geëxploiteerd??Dit is halfbakken met deze situaties tot gevolg. Dat wil zeggen de overlast van toeristen en ongelukken op de koop toe.

 11. Kinderdijk.

  het was altyd al een zooitje.
  Of bij de klok.
  Of bij de disco.
  Of bij Johny my man?
  Of veerdam 10 bij kinderzijker.
  Mvgr een oud bewoner

 12. “Jaarlijks komen in China 260.000 personen in het verkeer om het leven”

  Nu wonen er in China ook maar ca 1.5 miljard mensen, dus dat valt dan eigenlijk nog mee gezien de bende daar.

 13. Beste realist! hou je molens en je toeristen lekker in je eigen regio wij hoeven ze hier in Groningen niet,

 14. Arme bestuurder,
  Het zal je maar gebeuren ineens een chinees op je auto.
  Arme chinees,
  het zal je maar gebeuren ineens bij een Nederlander op de auto.

  Sterkte allebei!

 15. Het is een plaag op de weg en op het fietspad overal toeristen,toeteren of bellen heeft geen zin! alleen een taser op de fiets zou nog kunnen helpen,zelfs de mensen die de groepen rond leiden met de bekende bordjes in de hand zijn kamikaze figuren, ze kijken niet op of om ,bord omhoog lopen maar, en maar hopen dat je goede remmen hebt.
  Het is wachten op de eerste verkeersdode! en als het kalf verdronken is……

 16. In Alblasserdam lopen ook genoeg mensen over zonder te kijken!!! Willens en wetens.

 17. Voor veel touristen is Nederland een groot( nou, groot…) openluchtmuseum.
  Dat heeft negatieve kanten maar daar moet toch ook omzet uit te genereren zijn dunkt me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *