ALBLASSERDAM – Op woensdagmiddag 22 mei 2019 organiseert ZPC Wiekslag in Zwembad Blokweer in Alblasserdam voor de 5e keer de schoolzwemkampioenschappen voor alle basisschoolkinderen uit Alblasserdam. Alle kinderen in het bezit van minimaal de zwemdiploma’s A en B kunnen aan het kampioenschap deelnemen. Kinderen met en zonder lidmaatschap van ZPC Wiekslag maken kans op prijzen: er zijn namelijk twee prijscategorieën: voor leden en niet-leden. De schoolzwemkampioenschappen starten om 16.00 uur tot 18.00 uur met aansluitend de prijsuitreiking.

Het programma zal bestaan uit een twee individuele nummers, namelijk de vrije slag en rugslag, en een teamestafette. De teamestafette is een mix van alle deelnemende kinderen, deze wordt niet per basisschool gezwommen.

Tijdens het kampioenschap zal Arno Kamminga, Nederlands kampioen op de 100 meter schoolslag, aanwezig zijn. Alle kinderen worden uitgenodigd om een vraag voor hem te verzinnen en een aantal kunnen hem deze vraag tijdens de kampioenschappen stellen.

Op zaterdag 11 en 18 mei 2019 , van 10.15 tot 11.00 uur, wordt een zwemclinic gegeven. De kinderen die meedoen aan de kampioenschappen zijn hier van harte welkom. Tijdens de clinic, die wordt gegeven door een trainer van ZPC Wiekslag, wordt getraind op de start, wissel en de zwemtechniek.

Aanmelden t/m 26 april 2019
Op de website van ZPC Wiekslag (http://www.wiekslag.net/schoolzwemkampioenschappen/, kunnen kinderen zich aanmelden tot en met uiterlijk 26 april 2019. Na inschrijving ontvang je automatisch een inschrijfbevestiging, check hiervoor ook de spambox.  Deelname is gratis en iedere deelnemer ontvangt een leuke goodybag met herinnering.  Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via zwemkampioenschappen.scholen@gmail.com.