Acht boetes voor verkeerd afslaan bij Vinkenpolderweg Alblasserdam

ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdagavond 16 april 2019 bij de kruising Vinkenpolderweg / Oude Torenweg in Alblasserdam gecontroleerd op verkeerd afslaand verkeer. Acht mensen kregen een boete. De boete is 95 euro. De wijkagenten van Alblasserdam schrijven dat de controle herhaald zal worden. Het is sinds vorig jaar niet meer toegestaan om vanaf de Oude Torenweg (Alblasserdam uit) direct af te slaan naar Oud-Alblas. Het is verplicht om eerst een rondje te rijden op de Wensveenrotonde en daarna af te slaan richting Oud-Alblas. Datzelfde geldt voor verkeer dat vanuit de richting van de Polderstraat komt.

Aangepast
De kruising is afgelopen jaar aangepast en sinds enkele maanden geven borden aan dat, wie het dorp uit komt en naar Oud-Alblas af wil slaan, eerst een ronde moet maken over de verderop gelegen Wensveenrotonde. Dit om opstoppingen te voorkomen. Ook verkeer vanuit de Polderstraat dat recht over wil steken naar de Vinkenpolderweg / het Westeinde moet eerst via de rotonde rijden.

Foto’s: archief.

21 reacties

 1. geldt dat ook voor politieautos
  p ik?
  ik kwam een week of twee geleden uit richting Oud Alblas en wilde naar Alblasserdam
  kwam toch een politieauto (geen spoed) vanaf de torenbrug en die sloeg gewoon links af.
  geen goed voorbeeld dus…. triest

 2. Als ze ook sluipverkeer over ohmweg verbieden kunnen we daar ook weer rustig adem halen zonder gestreste auto coureurs die denken zo enkele auto’s eerder over rotonde te zijn als mensen die op edisonweg blijven

 3. Staat duidelijk een bord. En is al een tijdje zo. Gewoon stukje omrijden, niets aan de hand.

 4. Waarom worden mensen in de anonimiteit achter het stuur van een auto zulke ongeduldige egotrippers. Ik denk ook even aan de bestuurder van de Audi die woensdagavond voorgesorteerd voor rechtdoor de brug over de Noord opeens en door rood rechtsaf ging richting alblasserdam. “Als ik maar snel thuis ben, de rest kan stikken”. Toch triest dat de politie je op dit idiote egogedrag moet wijzen, of niet?

 5. Gooi nou toch die viertde poot van de Wensveen rotonde richting Westeinde open. Probleem opgelost, geen files meer op de Edisonweg iedere dag.

 6. Het rare vind ik dat automobilisten elkaar gaan “aanvallen ” over hun rijgedrag terwijl in mijn ogen onze “bollebozen” in het gemeentehuis dit gedrocht van een kruispunt hebben gecreëerd .

 7. Ga toch fietsen dan heb je dit gezeur niet.

  Ja, ik ga zelf ook met de auto, maar ik gedraag me als een HEER in het VERKEER

 8. Wat van Dijk zegt. Gewoon de 4e poot van de rotonde open gooien. Wat is het probleem?. Mooie doorgang richting Oudalblas en scheelt een kwartier wachten Alblasserdam in. Het lijkt me dat de belangen van velen voorgaan op die van weinig dat heet democratie.

 9. Zo. Gelukkig is Alblasserdam weer een stukje veilig geworden. Goed bezig!

 10. De 4e poot van de rotonde kan niet geopend worden, is vastgelegd op papier, kan politiek niks aan veranderen.

 11. Er was zoveel vastgelegd op papier, de vut bijv en pensioen vanaf 65 nog veel meer dat kon ook veranderen. Dus het slappe excus de politiek kan niks doen gaat naar mijn idee niet op. De politiek wil niks doen lijkt mij meer op zijn plaats.

 12. Zodra de 4e poot open zou gaan neem het sluipverkeer nog verder toe. Dat is het probleem en dat moet opgelost worden. Maak het nog erger om via Oud Alblas te rijden dan lossen de problemen voor Alblasserdam vanzelf op.

 13. @Problematisch: Er is zoveel vastgelegd op papier maar als de gemeente daarvan af wil gaat het uiteindelijk altijd door, van de gemeente win je nooit.

 14. Gewoon rotonde vierde poot opengooien. Snap sowieso niet de reacties dat dit niet kan. Waarom niet dan? Nu ligt er een gedrocht van een kruispunt waar niemand iets van snapt.

 15. Gewoon de middenberm afsluiten.
  Het plaatselijk verkeer van Oud Alblas naar Alblasserdam rechtsaf van Oud Alblas.
  Het plaatselijke verkeer van Alblasserdam naar Oud Alblas zoals is aangegeven via de rotonde.
  Het sluipverkeer om zo spoedig mogelijk naar de A15 te kunnen komen zal na een paar keer er achter komen dat men niet meer links af kan maar door moet rijden via Alblasserdam
  Sluipverkeer neemt vanzelf af na enige tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *