Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 16th, 2019

ALBLASSERDAM – Het oplaten van feestballonnen in Alblasserdam wordt verboden. Dat heeft de gemeenteraad van Alblasserdam dinsdagavond 16 april 2019 bepaald tijdens de gemeenteraadsvergadering in Landvast. Tijdens de behandeling van de wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), diende de SGP een amendement in waarin werd gepleit voor het verbod. Het amendement kreeg uiteindelijk steun van de PvdA, de D66, de ChristenUnie en het meerderheid van de CDA-fractie. Alleen de VVD stemde tegen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Als alles goed gaat ligt er over twee jaar in de rivier de Noord, ter hoogte van het Mercon Kloosterrein langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam een wiegje met daarin een baby en een kat. Deze week zijn de eerste contouren van het project onthuld door burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam. Het bestuur van de stichting Wiegje Beatrijs Kinderdijk hoopt dat wiegje in het water minstens zo beroemd gaat worden als Manneken Pis in Brussel en De kleine zeemeermin in Kopenhagen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 16 april 2019 een algemene verkeerscontrole gehouden op de De Helling in Alblasserdam. Steekproefsgewijs werden verkeersdeelnemers aan de kant gezet. Er werd onder meer gevraagd naar een rijbewijs en kentekenbewijs. Verder werd er gelet op mobiel bellen, het dragen van een gordel en profiel op de banden. In het totaal werden er negen boetes uitgeschreven. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – 257 kinderen uit de groepen 7 van alle Alblasserdamse basisscholen hebben dinsdag 16 april 2019 verkeersexamen gedaan. De kinderen verzamelden bij sportpark Molenzicht in Alblasserdam. Na een fietskeuring stapten ze op de fiets voor het examen. Na een route door Alblasserdam, waarbij werd gekeken of de kinderen goed keken, stopten voor voetgangers bij het zebrapad en hun hand uitstaken bij het afslaan, eindigden ze weer op sportpark Molenzicht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 55-jarige man uit Nieuw-Lekkerland heeft dinsdagochtend 16 april 2019 zijn been gebroken, nadat hij met zijn scooter onderuit ging op het Kortland in Alblasserdam. De man reed rond 06.10 uur met zijn scooter vanuit Nieuw-Lekkerland richting Alblasserdam. Ter hoogte van het gebouw van de ijsclub ging de scooterrijder in de remmen voor eenden op de weg. De man kwam ten val en brak zijn been. Een fietser zag de vijftiger liggen en belde 112. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de scooter thuisgebracht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is maandagavond 15 april 2019 opgeroepen voor een ‘dier in de problemen’ bij een flat aan de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam. Bij één van de woningen zat een kat op de raamdorpel en het lukte de eigenaar, die het ‘aangelopen’ dier net twee weken in bezit had, niet om de kat daar weg te krijgen. Omdat de bewoners van de betreffende flatwoning niet open deed, werd rond 23.15 uur de brandweer gealarmeerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.