ALBLASSERDAM – De brandweer is maandagavond 15 april 2019 opgeroepen voor een ‘dier in de problemen’ bij een flat aan de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam. Bij één van de woningen zat een kat op de raamdorpel en het lukte de eigenaar, die het ‘aangelopen’ dier net twee weken in bezit had, niet om de kat daar weg te krijgen. Omdat de bewoners van de betreffende flatwoning niet open deed, werd rond 23.15 uur de brandweer gealarmeerd.

In eerste instantie kwam alleen de bevelvoerder een kijkje nemen. Na een korte inspectie werd besloten om ook de tankwagen te alarmeren, zodat het dier met behulp van een ladder naar beneden gehaald zou kunnen worden. Echter, nog voordat deze tankautospuit ter plaatse was, wandelde de kat weg, sprong naar het balkon en kon daar door een bewoner gepakt en aan de eigenaar overhandigd worden.

De brandweer kon, nadat er via 112 was afgebeld, terug naar de kazerne.