ALBLASSERDAM – De politierechter heeft een 37-jarige Dordtenaar veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken voor het vernielen van een televisie in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Alblasserdam. De man kreeg op 5 januari 2019 onenigheid met een vrouw. Volgens het openbaar ministerie heeft de man de vrouw bedreigd door te roepen “Je gaat eraan” en daarnaast zou er een televisie vernield zijn. De Dordtenaar, die er na de vernieling in een busje vandoor ging, kon één straat verder, op de Randweg in Alblasserdam klemgereden en aangehouden worden door de politie. De man was daarbij volgens de politie erg agressief.

De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is om tot een veroordeling te komen voor bedreiging. Op dat punt werd de dertiger vrijgesproken. Wel acht de rechter het bewezen dat de man de televisie heeft vernield.

De voorwaardelijke celstraf houdt in dat de man er in principe weinig van merkt, als hij zich de komende twee jaar gedraagt. Als hij binnen twee jaar opnieuw voor een strafbaar feit wordt veroordeeld, kan het zijn dat de man alsnog de celstraf van twee weken krijgt.

 

Deze foto is gemaakt door Sophie Zonneveld.