Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 15th, 2019

ALBLASSERDAM – De politie, de brandweer en BOA’s zijn maandagavond 15 april 2019 door Alblasserdam gereden om te kijken of er in geval van nood voldoende ruimte is voor de hulpdiensten. Tijdens de actie ‘Geef hulpdiensten de ruimte’ bleek dat de brandweerwagen in een aantal gevallen niet door de straat heen kon, omdat auto’s verkeerd geparkeerd stonden. Er zijn in het totaal 28 waarschuwingen uitgedeeld. Diverse mensen zijn aangesproken op hun parkeergedrag. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – De stichting Opkikker heeft zaterdag 13 april 2019 de zieke Emma (7), haar zusje Sophie (4) en haar ouders een onvergetelijke dag bezorgd. Emma van der Linden uit Nieuw-Lekkerland lijdt aan een onbekende vorm van primordiale dwerggroei. Ze is extreem klein en heeft daarnaast allerlei andere kenmerken. Deze ziekte heeft impact op haar leven, maar ook op dat van haar ouders en zusje. Daarom nam Stichting Opkikker hen mee naar de wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke Opkikkerwereld. Met een persoonlijk programma en persoonlijke begeleiding werd het een dag die ze niet snel zullen vergeten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politierechter heeft een 37-jarige Dordtenaar veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken voor het vernielen van een televisie in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan in Alblasserdam. De man kreeg op 5 januari 2019 onenigheid met een vrouw. Volgens het openbaar ministerie heeft de man de vrouw bedreigd door te roepen “Je gaat eraan” en daarnaast zou er een televisie vernield zijn. De Dordtenaar, die er na de vernieling in een busje vandoor ging, kon één straat verder, op de Randweg in Alblasserdam klemgereden en aangehouden worden door de politie. De man was daarbij volgens de politie erg agressief. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Zaterdag 13 april 2019 organiseerde de Hervormde Gemeente Maranatha in Nieuw-Lekkerland haar 31ste rommelmarkt. Ruim 150 vrijwilligers waren op de been om dit jaarlijks terugkerende evenement tot een succes te maken. Dat succes was er zeker. Op een koude maar zonovergoten Mattenbies bracht de markt een netto-opbrengst van € 15.000,- bij elkaar. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op zaterdag 18 mei 2019 staat de Alblasserwaard wederom in het teken van de Truckerstocht. Een jaarlijks terugkerend evenement dat als doel heeft circa honderd verstandelijk beperkten een geweldige dag uit te bezorgen. De organisatie is in handen van de Lions Club Alblasserwaard Souburgh. Dit jaar zullen ruim 85 historische en nieuwe trucks meerijden. Met hun eregasten aan boord maken zij een rondrit van 65 kilometer door de Alblasserwaard. De start is in Alblasserdam.

Ook dit jaar is er met zorg een route uitgestippeld. De dag begint met een feestelijke ontvangst van de deelnemers waarna het startschot gegeven zal worden voor deze 17e editie van de Truckerstocht

De lange stoet van trucks vertrekt om 10.45 uur vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stoet rijdt de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht (10.55 uur) en vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht (11.10 uur).

Hier wordt gereden via de Baanhoekweg, Parallelweg, Crayestein, Deltalaan en via de Rivierdijk naar Hardinxveld-Giessendam (vanaf 11.30 uur). Aldaar vervolgt de stoet haar weg via de Spoorweg en de Parallelweg naar Giesenburg (vanaf 11.45 uur). In Giessenburg rijdt men via de Neerpolderseweg langs de Giessen naar Hoornaar (12.00 uur) en vervolgens naar Noordeloos (12.15 uur). Hierna vervolgt de route zich richting Goudriaan (12.25 uur) en Groot-Ammers. Alwaar de deelnemers Bij Mourik Groot Ammers (aankomsttijd 12.30 uur) een lunch wordt aangeboden.

Om 13.30 uur vertrekken de trucks richting het eindstation. Via de Lekdijk wordt er langs Groot-Ammers, Streefkerk (13.50 uur), Nieuw-Lekkerland (14.00 uur) en Kinderdijk (14.15 uur) naar de finish gereden. De bloemrijke intocht staat om 14.45 uur gepland in Alblasserdam op het terrein van Maat Transport.

Cheque voor hospice

Na afloop van de rit wordt er een cheque uitgereikt aan de Stichting De Cirkel. Deze stichting gaat een hospice bouwen in Papendrecht.