ALBLASSERDAM – De politie, de brandweer en BOA’s zijn maandagavond 15 april 2019 door Alblasserdam gereden om te kijken of er in geval van nood voldoende ruimte is voor de hulpdiensten. Tijdens de actie ‘Geef hulpdiensten de ruimte’ bleek dat de brandweerwagen in een aantal gevallen niet door de straat heen kon, omdat auto’s verkeerd geparkeerd stonden. Er zijn in het totaal 28 waarschuwingen uitgedeeld. Diverse mensen zijn aangesproken op hun parkeergedrag.

De wijkagenten melden dat veel wijkbewoners het een goede actie vonden. “Deze actie zal in de toekomst herhaald gaan worden en dan wordt er niet meer gewaarschuwd,” aldus de wijkagenten van Alblasserdam.

Burgemeester Jaan Paans meldt: “Ik vind het belangrijk dat de hulpdiensten een vrije doorgang in de straten van Alblasserdam hebben en zo snel mogelijk bij een incident kunnen komen, zonder dat zij gehinderd worden door fout geparkeerde voertuigen. Laten we elkaar daar ook op aanspreken. Het op tijd arriveren van de hulpdiensten kan net het verschil maken, soms zelfs tussen het redden van een leven of te laat arriveren en dat willen we natuurlijk niet.”