ALBLASSERDAM – Een oudere vrouw uit Canada is zaterdag 13 april 2019 ten val gekomen langs de Blokweersche Kade in Alblasserdam, ter hoogte van de molens van Kinderdijk. De toeriste struikelde tijdens een wandeling en viel op haar hoofd. Omstanders en medewerkers van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk boden eerste hulp. Ambulancepersoneel, dat met spoed ter plaatse kwam, nam deze zorg later over.

Verder heeft de politie zaterdag op het Wilgenplein in Alblasserdam bemiddeld bij een aanrijding. Agenten hielpen bij het invullen van de schadeformulieren en het snel weer vrijmaken van de weg.

Daarnaast schoot de politie te hulp bij een pechgeval op de Grote Beer (N915) bij Alblasserdam. Een vrachtwagen was daar midden op de weg stilgevallen. De politie leidde, totdat de pechhulp arriveerde, het verkeer om de vrachtwagen heen en stelde Rijkswaterstaat in kennis.