ALBLASSERDAM – De Schutseverkoping die zaterdag 13 april 2019 werd gehouden op het Raadhuisplein in Alblasserdam, heeft 85.000 euro bruto en 56.000 euro netto opgeleverd. Organisator Alie van Zanten laat weten ‘dik tevreden’ te zijn met deze opbrengst. “Het was af en toe erg koud en we moesten, in verband met de verbouwing van het gemeentehuis, woekeren met de kramen, maar alles is heel goed gegaan. We zijn dik tevreden.”

Markt
De markt ging om 09.00 uur van start. Op het plein waren ruim honderd kramen te vinden met een groot en gevarieerd aanbod van goederen zoals brocante, kleding, boeken, hoeden, groenten, fruit, koek, banket, speelgoed, bloemen, planten, decoratie voor in en om het huis, snoep, tupperware, fotokaarten en etenswaren zoals oliebollen, hamburgers, frites, vis en broodjes shoarma. Bezoekers konden spijkerslaan en sjoelen en er waren diverse activiteiten voor kinderen.

Schutse
De Schutse is een reformatorische instelling voor gehandicaptenzorg in Kesteren. De opbrengst van de markt wordt besteed aan  diverse aangepaste fietsen ( voor kinderen en volwassenen ), duobikes , fietslabyrinten en belevingstafels voor alle locaties van De Schutse.  Dit zijn zaken die niet door de overheid worden vergoed, maar wel goed zijn voor het meer bewegen van de deelnemers en bezoekers van De Schutse.