ALBLASSERDAM – Voor de zesde keer in de geschiedenis is zaterdag 13 april 2019 het evenement Kids and Cars gehouden. Het evenement wordt sinds 2013 georganiseerd met als doel kinderen die ziek zijn of het op een andere manier moeilijk hebben, een onbezorgde rit te geven in een echte sportwagen. Dit jaar deden er zo’n zeventig sportwagens en ‘supercars’ mee. Het evenement had dit keer het duurste deelnemersveld ooit. Nog nooit stonden er auto’s met zoveel waarde opgesteld in Alblasserdam. Behalve dure Ferrari’s, Porsches en Lamborghini’s stonden er ook een McLaren P1 met een huidige waarde van zo’n 2 miljoen euro en een Bugatti met een aanschafwaarde van 1.805.200 euro.Vlak voor het officiële startsein, dat door vier burgemeesters werd gegeven, werden er cheques uitgereikt aan twee doelen. Voor de Stichting Liedjesfabriek was er een cheque ter waarde van 12.500 euro en voor Stichting Ambulancewens was er een cheque van 2.000 euro.

Start
Rond het middaguur werden alle wagens opgesteld op het parkeerterrein bij Landvast in Alblasserdam. Bezoekers kregen de gelegenheid om de auto’s te bekijken en te filmen en fotograferen. Om 13.00 uur werden de cheques uitgereikt, waarna de burgemeesters Jaap Paans van Alblasserdam, Dirk van der Borg van Molenlanden, Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht en Bram van Hemmen van Sliedrecht het officiële startsein gaven met hun gastoeters.

Route
De wagens auto’s vertrokken vanaf het terrein bij Landvast en reden via Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas naar Bleskensgraaf voor de eerste pitstop. In Sliedrecht werd voor de tweede keer gepauzeerd. De finish was in Papendrecht.

De organisatie was weer in handen van Tafelronde 140.