ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagmiddag 10 april 2019 een 40-jarige automobiliste uit Purmerend van de snelweg gehaald. De vrouw reed over de A15 richting Rotterdam. Tijdens een ANPR-controle, waarbij gescand wordt op kentekens, bleek dat de kentekenhouder van de auto nog een boete open had staan voor een onverzekerde bromfiets. De auto werd bij Alblasserdam van de weg gehaald. Toen bleek dat de bestuurster van de auto aan het rijden was, zonder dat zij in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hiervoor kreeg zij direct een bekeuring en een verbod om verder te rijden.

Verder controleerden de agenten de staat van het voertuig. Zij zagen dat er op de rechter voorband geen profilering meer zat. Ook hiervoor kreeg de bestuurder een bekeuring.

De openstaande boete kon niet betaald worden en blijft nog openstaand. Politie Drechtsteden Buiten meldt hierover: “Deze zal zij op een later moment moeten betalen. Dat de bestuurster niet direct hoefde te betalen was mogelijk doordat er op de openstaande bekeuring geen dwangmiddel van kracht was. De bestuurster heeft ander vervoer geregeld en heeft het voertuig laten staan.”