ALBLASSERDAM – Op basisschool Het Palet in Alblasserdam zijn deze week de eerste kuikens uit de eieren gekropen. De kinderen keken dagelijks uit naar dé dag dat de eieren, die in een broedstoof in de school lagen, open gepikt zouden worden. Deze week was het zover en zagen de kinderen hoe de diertjes het levenslicht zagen. “Wat was het weer een gezellig gehoor toen we de school binnen kwamen. De kuikens piepten vrolijk en de kinderen konden niet wachten om op kraambezoek te komen. Ook de kinderen van Dikkie Dik en Het Penseeltje hebben een bezoekje gebracht aan de kuikens,” vertelt juf Gaby Smit van Het Palet.

De juf vervolgt: “Natuurlijk hoorde daar ook iets lekkers bij. De kinderen werden getrakteerd op lange vingers met blauwe en roze muisjes. De kuikens blijven nog even gezellig op school. De boer komt ze voor de meivakantie weer ophalen, zodat de kuikens dan op de boerderij groter kunnen worden.”