Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 11th, 2019

ALBLASSERDAM – Maandag 8 april 2019 vonden in Alblasserdam twee ongevallen plaats. In beide gevallen zijn betrokkenen nog op zoek naar getuigen. De eerste aanrijding vond om 14.30 uur plaats bij de verkeerslichten bij De Helling / N915. De betrokkene schrijft: “Ik ben aangereden bij de verkeerslichten op de kruising De Helling/N915. De auto voor mij, ook wachtend op de verkeerslichten, ging van de rem en reed achteruit tegen mijn auto. De tegenpartij gaf aanvankelijk toe fout te hebben gezeten maar draait nu het verhaal om. Hierbij zoek ik getuigen die het wellicht hebben zien gebeuren.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM –  Al voor de zevende keer op rij komt de Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier in actie voor het Ronald McDonaldhuis Sophia Rotterdam. De rally wordt dit jaar gehouden op 18 mei 2019 en gaat weer van start in Alblasserdam. Ook dit jaar organiseert de club hiervoor een puzzeltocht onder de naam ‘Willem IV rally’ . Omdat de eerste rally op 27 april 2013 zou plaatsvinden, is de naam een knipoog naar (nu) Koning Willem-Alexander. Met de vorige zes edities heeft Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier in totaal al bijna € 50.000,- aan het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam kunnen overhandigen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM / OUD-ALBLAS – Jongeren uit de Alblasserdamse Ichthuskerk houden op maandag 29 april 2019 een bingo voor ouderen. De bingo vindt plaats tussen 15.30 en 17.00 uur in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein. Alle ouderen van 60 jaar en ouder zijn welkom. “En als je stiekem iets jonger bent, maar je hebt toch zin in een potje bingo, ben je natuurlijk ook welkom 😉 Wij controleren geen leeftijden,” lacht medeorganisator Luuk van Asperen. De entree kost 5 euro en de ouderen krijgen wat te drinken (koffie, thee, fris) en een koek erbij. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op woensdag 17 april 2019 organiseert hockeyclub Souburgh een open middag op sportpark Souburgh in Alblasserdam. In september 2018 heeft de club ook al een open middag georganiseerd en dat was een groot succes. De open middag is bedoeld om de jeugd in aanraking te laten komen met hockey onder het mom van: ‘Hockey. De coolste sport die er is’. Uiteraard hoopt de club zo ook op nieuwe jeugdleden. Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom op deze middag, ook broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes van de leden. Het belooft een gezellige, sportieve middag te worden waar de kinderen op een leuke en speelse manier kennis kunnen maken met de hockeysport. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagmiddag 10 april 2019 een 40-jarige automobiliste uit Purmerend van de snelweg gehaald. De vrouw reed over de A15 richting Rotterdam. Tijdens een ANPR-controle, waarbij gescand wordt op kentekens, bleek dat de kentekenhouder van de auto nog een boete open had staan voor een onverzekerde bromfiets. De auto werd bij Alblasserdam van de weg gehaald. Toen bleek dat de bestuurster van de auto aan het rijden was, zonder dat zij in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hiervoor kreeg zij direct een bekeuring en een verbod om verder te rijden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op basisschool Het Palet in Alblasserdam zijn deze week de eerste kuikens uit de eieren gekropen. De kinderen keken dagelijks uit naar dé dag dat de eieren, die in een broedstoof in de school lagen, open gepikt zouden worden. Deze week was het zover en zagen de kinderen hoe de diertjes het levenslicht zagen. “Wat was het weer een gezellig gehoor toen we de school binnen kwamen. De kuikens piepten vrolijk en de kinderen konden niet wachten om op kraambezoek te komen. Ook de kinderen van Dikkie Dik en Het Penseeltje hebben een bezoekje gebracht aan de kuikens,” vertelt juf Gaby Smit van Het Palet. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.