ALBLASSERDAM – Maandag 8 april 2019 vonden in Alblasserdam twee ongevallen plaats. In beide gevallen zijn betrokkenen nog op zoek naar getuigen. De eerste aanrijding vond om 14.30 uur plaats bij de verkeerslichten bij De Helling / N915. De betrokkene schrijft: “Ik ben aangereden bij de verkeerslichten op de kruising De Helling/N915. De auto voor mij, ook wachtend op de verkeerslichten, ging van de rem en reed achteruit tegen mijn auto. De tegenpartij gaf aanvankelijk toe fout te hebben gezeten maar draait nu het verhaal om. Hierbij zoek ik getuigen die het wellicht hebben zien gebeuren.”

De betrokkene vervolgt: “Het gaat om een grijze Peugeot 206 die achteruit tegen een donkerblauwe Mazda CX-5 reed. Na het voorval probeerde de grijze Peugeot door te rijden richting de Brug over de Noord. Ik heb hem bij de bushalte voor de brug tot stoppen kunnen dwingen. Mocht u iets gezien hebben om dit verhaal te kunnen bevestigen zou ik u erg dankbaar zijn.”

Nog geen uur later, tussen 15.00 en 15.30 uur vond er nog een aanrijding plaats in Alblasserdam. De moeder van de aangereden jongen meldt: “Mijn oudste zoon, van 15 jaar, is maandag tussen 15:00 en 15:30 aangereden door een camper, terwijl mijn zoon op het fietspad reed bij de T-kruising Dam/ Marineweg in Alblasserdam. De bestuurder van de camper zag hem en reed toch door, terwijl de fiets van mijn zoon met zijn voorwiel tegen/ half onder de camper terecht kwam. Hij kon zichzelf nog net redden en blijven staan. De camper reed achteruit en totaal geschrokken kon mijn zoon zijn fiets onder de camper vandaan halen. Hij rijdt deze route dagelijks naar en van school (in Zwijndrecht), en weet dat hij op dat punt voorrang heeft doordat de camper haaientanden heeft. De meneer in de camper maakte allerlei gebaren naar hem terwijl hij een stukje achteruit reed. Vervolgens is hij, terwijl mijn zoon zijn fiets aan het oprapen was, doorgereden. Deze persoon (en zijn vrouwelijke passagier) heeft dus niet eens de tijd genomen om te kijken of mijn zoon dan wel zijn fiets iets mankeerde. Door de schrik heeft mijn zoon helaas niet de tegenwoordigheid van geest gehad om het kenteken te fotograferen of op te schrijven. Nu is het zo dat mijn zoon zelf gelukkig niks mankeert, maar er zit wel een slag in het wiel en wellicht ook een slag in het frame (de fiets gaat naar de fietsenmaker voor een schade-opname). Op het moment dat het gebeurde was het heel druk, maar er is verder ook niemand anders gestopt om mijn zoon te helpen.”

Tips over de beide aanrijdingen zijn welkom via de redactie. Het e-mailadres dat hiervoor gebruikt kan worden is info@alblasserdamsnieuws.nl