Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 9th, 2019

ALBLASSERDAM – Er lijkt nog niet veel gebruik gemaakt te worden van de nieuwe fietsparkeervoorziening op de hoek Plantageweg / Van Eesterensingel in Alblasserdam. In de afgelopen maand zijn daar, ter hoogte van Plantage45, zogenoemde ‘nietjes’ neergezet, waar fietsers, die met de bus hun weg vervolgen, hun rijwiel tegenaan kunnen stallen. De fietsnietjes werden geplaatst, naar aanleiding van overlastmelding over de hoeveel fietsen bij de bushalte.  Gemeenteraadslid Arie van ’t Zelfde vroeg daar onlangs aandacht voor en concludeerde dinsdag 9 april 2019 tijdens de commissievergadering grondgebied in Alblasserdam: “Ik heb moeten constateren dat, ondanks de maatregelen, de fietsers erg lui zijn en het liefst hun fiets ín het bushokje zetten. Kunnen we ervoor zorgen dat men gebruik gaat maken van de rekken die er staan?” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij het college van B&W is een principeverzoek binnengekomen voor de bouw van woningen op de locatie waar nu de manege van Willy Baan is gevestigd in de Polderstraat in Alblasserdam. Dat meldt wethouder Arjan Kraijo dinsdag 9 april 2019 tijdens de commissievergadering grondgebied. De wethouder heeft een gesprek gevoerd met de initiatiefnemers. Kraijo: “Wat ons betreft kunnen ook sociale huurwoningen worden toegevoegd”. De wethouder heeft de initiatiefnemers in contact gebracht met woningcorporatie Woonkracht10. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De gemeente bereidt de renovatie van de Zeilmakersstraat in Alblasserdam voor. Er zijn bewonersavonden geweest en bewoners zijn geïnformeerd over de plannen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de bomen in de straat omgezaagd zouden worden, omdat de inschatting is gemaakt dat de bomen die er nu staan nog maar ongeveer vijf á zes jaar meekunnen en daarna te slecht zijn om te laten staan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Dinsdag 9 april 2019 zijn per mail twee verzoeken tot fatsoen binnengekomen bij Alblasserdamsnieuws.nl. Het eerste verzoek gaat over loslopende honden bij het Buitenpad in Alblasserdam. Een buurtbewoner meldt: “We zien regelmatig honden lopen op het pad langs de weilanden bij de molens. Daar mogen ze loslopen en daar is niets mis mee. Er zijn echter ook honden die wild worden als ze beesten in het weiland zien en dat is minder prettig. Vorig jaar kon ik ternauwernood een schaap redden, maar deze week werd er een haas door twee honden verscheurd. Na een minutenlange jacht was het arme dier uitgeput en zagen we hoe de honden er hun tanden inzetten,” zo schrijft Rob. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Souburghse Molen, die dit jaar wordt gerestaureerd, wordt alle dagen toegankelijk. Dat meldt wethouder Arjan Kraijo dinsdagavond tijdens de commissievergadering. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de eigenaar van de grond twaalf keer per jaar toegang zou gaan verschaffen tot de molen. “Deze toegankelijkheid wordt verbeterd met de aanleg van een landweggetje, naast de huidige toegangsweg. De weg willen we via een subsidie bekostigen,” aldus Kraijo. Op korte termijn komt er via een brief aan de gemeenteraad meer informatie beschikbaar over het plan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In zwembad Blokweer in Alblasserdam wordt van 13 tot en met 16 mei 2019 voor het eerst een zwemvierdaagse gehouden. Vier avonden lang is er gelegenheid om 200 meter (8 banen) of 400 meter (16 banen) te zwemmen. De totale kosten om mee te kunnen doen aan dit evenement bedragen twee euro. Na vier avonden zwemmen krijgen de deelnemers een ‘leuke herinnering’ mee naar huis. Elke vond kan er gestart worden tussen 18.00 en 19.30 uur. De zwemvierdaagse is geschikt voor alle leeftijden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.