ALBLASSERDAM – Dinsdag 9 april 2019 zijn per mail twee verzoeken tot fatsoen binnengekomen bij Alblasserdamsnieuws.nl. Het eerste verzoek gaat over loslopende honden bij het Buitenpad in Alblasserdam. Een buurtbewoner meldt: “We zien regelmatig honden lopen op het pad langs de weilanden bij de molens. Daar mogen ze loslopen en daar is niets mis mee. Er zijn echter ook honden die wild worden als ze beesten in het weiland zien en dat is minder prettig. Vorig jaar kon ik ternauwernood een schaap redden, maar deze week werd er een haas door twee honden verscheurd. Na een minutenlange jacht was het arme dier uitgeput en zagen we hoe de honden er hun tanden inzetten,” zo schrijft Rob.

Rob vervolgt: “Eigenlijk kunnen we het die honden niet kwalijk nemen. Het is hun instinct. Het zijn de baasjes die beter moeten weten. Tip: Houd het gezellig en fijn. Houdt uw jachthond aan de lijn.”

Verder maakt Karin uit Alblasserdam melding van rotzooi in recreatiegebied Het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Bij het strandje en bij de ligweide lag deze week allerlei afval in het gebied. “Te asociaal. Het Lammetjeswiel is toch voor iedereen?” schrijft Karin.

Tot slot is er in Alblasserdam een nieuwe kinderfiets aangetroffen (zie foto), meldt Dinanda. De eigenaar kan zich melden via info@alblasserdamsnieuws.nl.