ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse hockeyclub Souburgh is vanaf heden grotendeels rookvrij. Om dit kenbaar te maken hebben jeugdleden van club, samen met wethouder Arjan Kraijo, vrijdagmiddag 5 april 2019 een bordje onthuld met daarop de tekst: ‘Rookvrij. Op weg naar een rookvrije generatie’. Het bestuur heeft besloten om HC Souburgh rookvrij te maken rondom de hockeytrainingen en wedstrijden van de  jeugd, om op die manier het goede voorbeeld te geven. Voorafgaand aan de onthulling van het bordje, riepen de kinderen op het veld de yell “Bij ons niet roken langs de lijn, dat maakt hockey super fijn. Yeah!”.

“Als Jongste Jeugdcommissie hebben we de wens uitgesproken richting het bestuur om voor de jeugd op zaterdag een rookvrije omgeving te creëren. Het bestuur ondersteunt dit initiatief van harte. We zijn daarom vanaf nu een rookvrije hockeyclub,” aldus de jeugdcommissie.

De commissie vervolgt: “Hiermee willen wij de jeugd beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en tegen het schadelijke meeroken. Zo kan iedereen genieten van een gezonde en veilige sportomgeving. Als kinderen anderen zien roken, dan lijkt dat normaal en misschien zelfs wel aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie ze opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Hockey is een sport, en sport is gezond. (Mee)roken is slecht voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.”

Hoewel de club nu grotendeels rookvrij is, blijven de rokers ook welkom. “Wij vragen rokers om buiten het zicht op de aangegeven rookplaats te roken. Zo houden we de ruimtes rond het veld, rond het clubhuis en het terras rookvrij. Om alle bezoekers er aan te herinneren, hangen er op drie plekken langs de beide velden borden met de tekst “Rookvrij”. We hopen op jullie medewerking om samen met HC Souburgh te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.”