Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 4th, 2019

ALBLASSERDAM – Toeristen hebben donderdag 4 april 2019 voor het eerst gebruik kunnen maken van de (voor de toeristen) gratis pendelbus tussen Alblasserdam en Kinderdijk. De busjes rijden vier keer per uur vanaf het parkeerterrein bij de Marineweg en het Zuiderstek in Alblasserdam naar de molens in Kinderdijk. De wethouders Arjan Kraijo (Alblasserdam) en Arco Bikker (Molenlanden), Johan Mellegers (Stichting Werelderfgoed Kinderdijk) en Ruud van der Marel (Snelle Vliet) namen de shuttledienst officieel in gebruik. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op vrijdagavond 5 april 2019 wordt in de Grote Kerk van Alblasserdam een psalmzangavond met bovenstem gehouden. De avond wordt georganiseerd door de Alblasserdamse werkgroep voor de stichting Timotheos. De opbrengst van de avond is bestemd voor noodhulp in Malawi, waar Timotheos actief is. Door hevige regens, wind en overstromingen zijn grote gebieden in Malawi zwaar getroffen, er is sprake van een nationale ramp. Inmiddels zijn tientallen doden gevallen en ongeveer een miljoen mensen ontheemd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op vrijdagavond 5 april 2019 vindt in de Ichtuskerk, Scheldeplein 2  te Alblasserdam een koor –en samenzangavond  plaats. Er zal een collecte gehouden worden. De opbrengst hiervan is voor de Stichting Light for the World. Aan dit concert wordt meegewerkt door: Gemengd koor “Sursum Corda” uit Sliedrecht, Hervormde Zangvereniging “Met Hart en Stem”, uit Zwijndrecht, Jongeren koor “So Uldiers”, uit Rotterdam, Tjaco van de Weerd, blinde organist uit Kampen, speelt enkele orgelsolo’s en hij begeleidt de samenzang. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 14-jarige jongen uit Alblasserdam is donderdagmiddag 4 april 2019 met zijn fiets over de kop geslagen op de Oude Torenbrug in Alblasserdam. De tiener fietste de brug over, remde, raakte uit balans en sloeg over de kop. Omstanders boden direct eerste hulp en belden 112. De fietser had onder meer last van zijn hoofd, nek, rug en heupen. De Damdorper is, onder toeziend oog van kinderen die vanuit de achterliggende wijk op het ongeval afkwamen, per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op de Wrakkenplaats van Rijkswaterstaat, nabij De Helling in Alblasserdam, is donderdag 4 april 2019 een grote verkeerscontrole gehouden door de politie. De controle werd gehouden door agenten van Drechtsteden Buiten, de verkeerspolitie en studenten. In het totaal werden er twaalf bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van een gordel, het rijden met losliggende lading op een kar, het ontbreken van een hulpkoppeling bij een kar en het niet kunnen tonen van de juiste papieren. Verder werden er negentien waarschuwingen gegeven. De controle startte rond 09.00 uur en duurde tot 12.00 uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.