ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagmiddag 3 april 2019 een 33-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Dit gebeurde rond 15.00 uur in de Staatsliedenbuurt in Alblasserdam. De man had nog een gevangenisstraf van 28 dagen openstaan voor  diefstal. De man is ingesloten op het politiebureau in Dordrecht.

De 33-jarige werd in juli 2018 door de rechter veroordeeld tot vier weken cel. De Damdorper werd op 9 mei 2018 bij de Coop Supermarkt op het Scheldeplein betrapt op het stelen van vier blikjes bier en twee pakjes zalm. De eigenaar van de winkel zette na de diefstal direct de achtervolging in. Hij kreeg de verdachte te pakken en er volgde een worsteling. Daarbij verloor de winkeldief zijn jas met daarin zijn paspoort.

De verdachte rende daarna via de Lekstraat naar het Park Huis te Kinderdijk. Daar besefte hij zich dat het met een verloren paspoort niet veel zin meer had om nog verder te vluchten. Hij meldde zich bij de politie en werd meteen aangehouden.

De 33-jarige Alblasserdammer is al veel vaker veroordeeld voor allerlei strafbare feiten. In december 2017 kreeg de man nog een voorwaardelijke celstraf van twee weken voor het stelen van een fiets in Dordrecht. Dit hield in dat als de man binnen twee jaar opnieuw de fout in zou gaan, hij sowieso twee weken de cel in zou moeten.

De politierechter vond het, vanwege het feit dat meneer al zo vaak is veroordeeld, gepast om voor de nieuwe diefstal bij de Coop Supermarkt twee weken cel op te leggen. Daarnaast vonniste de rechter dat de eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf nu ten uitvoer gelegd moet worden. Dat hield in dat de dertiger vier weken lang de gevangenis in moet.