Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for april 2nd, 2019

OUD-ALBLAS – De 11-jarige Daan van Reeuwijk uit Oud-Alblas is geselecteerd om vanaf juni 2019 te starten met een jeugdopleiding bij voetbalclub Ajax. De tiener zal vanaf die tijd dagelijks vanaf zijn nieuwe school De Lage Waard naar de Amsterdamse voetbalclub worden gereden. “Ze halen me elke dag om 13.30 uur van school op en brengen me met de taxi naar Ajax om daar te trainen. Woensdagmiddag ben ik vrij,” vertelt Daan, die tot twee jaar geleden in Alblasserdam woonde en bij VV De Alblas op sportpark Souburgh speelde. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Onder leiding van de bekende dirigent Peter Burger wordt op zaterdagmiddag 13 april 2019 een bijzonder paasconcert gegeven in het Rotterdamse concertgebouw De Doelen. Aan het optreden doen maar liefst 400 leden mee van de koren Adoramus Hazerswoude, Fiducia Ede, IKK Nieuwpoort-Langerak en Immanuël Katwijk. Bij het concert, dat om 14.00 uur start, is er plaats voor in totaal 1600 mensen. Tijdens het concert zal er ook samenzang zijn. Kaarten zijn behalve online, ook offline te koop bij Tabacs & Gifts Wiesbrock op de Dam in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Kinderen in Oud-Alblas hebben dinsdagmiddag 2 april 2019 een brandende boom geblust langs de Beemdweg in hun dorp. De kinderen zagen, terwijl zij even verderop aan het spelen waren, rook uit de boom komen. De basisschoolkinderen vermoeden dat hun oudere dorpsgenoten de boom aangestoken hebben. Een buurtbewoner belde even voor 16.00 uur de brandweer. Intussen haalde één van de kinderen even verderop een emmer. De jongen schepte hiermee water uit de sloot en goot het water over het vuur in de boom. Hij kreeg op die manier het brandje onder controle. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op de Haven in Alblasserdam zijn maandag 1 april 2019 een geldwagen en een auto op elkaar gebotst. Niemand raakte gewond, maar omdat het een waardetransport betrof, was het ongeval wat omslachtiger dan ‘even het schadeformulier invullen’. De geldwagen werd naar het politiebureau in Papendrecht gebracht. Daar werd het geld uit de wagen, overgeladen in een andere geldwagen.