OUD-ALBLAS – De 11-jarige Daan van Reeuwijk uit Oud-Alblas is geselecteerd om vanaf juni 2019 te starten met een jeugdopleiding bij voetbalclub Ajax. De tiener zal vanaf die tijd dagelijks vanaf zijn nieuwe school De Lage Waard naar de Amsterdamse voetbalclub worden gereden. “Ze halen me elke dag om 13.30 uur van school op en brengen me met de taxi naar Ajax om daar te trainen. Woensdagmiddag ben ik vrij,” vertelt Daan, die tot twee jaar geleden in Alblasserdam woonde en bij VV De Alblas op sportpark Souburgh speelde.

Anderhalf jaar geleden werd Daan geselecteerd door scouts van NAC, omdat hij positief opviel met voetballen. Daan vertrok bij De Alblas en ging aan de slag bij NAC Breda. Daar maakte de Oud-Alblasser het afgelopen jaar zoveel indruk, dat hij werd gescout door Ajax. De jongen werd overgehaald om in Amsterdam te gaan trainen. Over drie maanden gaat hij daar van start.

NAC wenst Daan succes bij zijn nieuwe club en het vervolg van zijn voetbalopleiding en carrière. De club ontvangt voor de speler een opleidingsvergoeding conform de reglementen van de KNVB.

Supertrots
Voetbalvereniging De Alblas is trots op Daan. De club meldt: “Tijdens zijn prille carrière bij De Alblas onderscheidde Daan zich als een groot talent met veel inzicht en een enorme wil te winnen. Hij was altijd bezig met voetballen en miste geen training. Met zijn ‘drive’ lukte het hem om ook zijn teamgenoten mee te krijgen en het team beter te laten voetballen. Dankzij zijn talent en doorzettingsvermogen heeft hij zijn een overgang naar Ajax verdiend. Bij De Alblas zijn we supertrots op de prestaties van Daan en wensen hem héél veel succes bij Ajax. Wie weet zien we je ooit nog eens schitteren inde finale van de Champions League, eredivisie of gewoon weer op sportpark Souburgh. Geniet ervan en doe je best, je kunt het!”