ALBLASSERDAM – Sjaantje Barendregt uit Alblasserdam is maandag 1 april 2019 honderd jaar oud geworden. Oma B., zoals haar (achter) kleinkinderen haar noemen, woont in De Waard aan de Alblashof. Maandagochtend kreeg zij bezoek van burgemeester Jaap Paans die haar kwam feliciteren met haar bijzondere verjaardag.

Mevrouw Barendregt werd honderd jaar geleden geboren op een boerderij in Klaaswaal. Tijdens haar leven verhuisde zij onder meer naar Tholen, Rotterdam en Hilligersberg. Sinds vier jaar woont zij in Alblasserdam.

De eeuweling werkte onder meer op de boerderij en later als filiaalhoudster bij de Rotterdamse Melk Inrichting (RMI). Verder was zij actief in de brood –en banketbakkerij van haar toenmalige man en nog weer later werd zij cheffin in de kantine van ABN Amro. Tot slot werkte mevrouw diverse jaren in de thuiszorg.

Mevrouw kreeg drie kinderen en heeft inmiddels zes kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. Zij wordt verpleegd door personeel van Waardeburgh en krijgt nog regelmatig familieleden op bezoek. De oude Alblasserdamse vat haar leven samen met: “Ik ben gewoon een boerendochter. Heb altijd hard moeten worden, maar heb een goed leven gehad.” Hoewel mevrouw lichamelijk beperkt is, is zij geestelijk nog wel goed ‘bij’. Ze gaat nog wel wekelijks zingen met haar medebewoners van De Waard. Verder eet zij, als zij met familie op pad is, nog graag ijsjes en caramelsnoepjes.