Advertorial
ALBLASSERDAM – Vanaf maandag 1 april 2019 heeft bloemenzaak Fiore Home & Flowers op de Plantageweg 11 in Alblasserdam een nieuwe eigenaar. De zaak van Robert van Dalen is overgenomen door Jenneke en Robert Post uit Alblasserdam. Vijf personeelsleden die in dienst zijn, blijven bij Fiore werken. De leiding in de zaak is vanaf heden in handen van Jenneke Post.

Vrouw ziek
De zaak Fiore werd sinds 18 oktober 2007 gerund door Robert van Dalen en zijn moeder Tineke. Enkele maanden geleden werd de zaak te koop gezet. “Ik moet meer thuis zijn voor mijn vrouw en kinderen, omdat mijn vrouw ziek is geworden en een aandoening heeft aan haar rug,” vertelt Robert van Dalen.

Van Groene Huize
Nu kwam Robert Post al regelmatig op bezoek bij Fiore om onder andere bloemstukken te laten maken voor bedrijven. Post is namelijk eigenaar van het bedrijf Van Groene Huize Interieurbeplanting en zorgt er met zijn bedrijf voor dat kantoren in de regio worden voorzien van bloemen en planten, zodat de panden een representatieve uitstraling en gezonde werkomgeving krijgen. Nu Jenneke de bloemenzaak gaat runnen, ontstaat er een nog betere wisselwerking tussen Van Groen Huize Interieurbeplanting en Fiore.

Uit de comfortzone
Op een dag raakten Robert Post en Robert van Dalen met elkaar in gesprek. Post vertelt: “Ik was weer op bezoek en we dronken een bak koffie. Toen zei Robert: ‘Is dit niet wat voor jou?’ Ik zei dat ik het er thuis eens over zou hebben.” Roberts vrouw Jenneke vult aan: “Toen hij thuiskwam zei hij gelijk bij binnenkomst: ‘Schat, wat denk je ervan? Zullen we Fiore overnemen?’ Eerst heb ik nog getwijfeld, maar nu sta ik hier dan toch. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt en dat bevalt goed.”

Personeel blijft
Robert en zijn moeder Tineke verlaten de zaak, maar de personeelsleden Charlotte, Samantha, Johanna, Marit en Jantine blijven er werken. Ook het assortiment met bloemen en planten blijft ongeveer hetzelfde. Eigenaresse Jenneke vertelt hierover: “Aan de kwaliteit willen we niet gaan tornen. Die blijft dus hetzelfde. Klanten vinden hier nog steeds de vertrouwde bloemen. Verder hebben we aardewerk, vazen, kleine bloemstukken en hebben we ook genoeg in huis voor ‘trouw’ en ‘rouw’. De openingstijden blijven ook hetzelfde. Wel willen de winkel een beetje opfrissen met een likje verf.”

Meer informatie
De openingstijden van de winkel en meer informatie over het assortiment en de winkel is te vinden op www.fiore-alblasserdam.nl.

Tineke en Robert van Dalen gaan de zaak verlaten.

Jenneke en Robert Post nemen Fiore over.