Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for maart, 2019

NIEUW-LEKKERLAND – Een 23-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is zondagavond 31 maart 2019 met zijn auto over de kop geslagen op de Lekdijk in zijn woonplaats. Het ongeval gebeurde rond 22.00 uur. De jongeman reed vanuit Alblasserdam richting Nieuw-Lekkerland. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist van de weg. Hij botste en schampte vijf geparkeerde auto’s en sloeg uiteindelijk over de kop. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Jachtenbouwer Oceanco heeft zondag 31 maart 2019 de negentig meter lange Y716 DreAMBoat uit het droogdok gevaren. Het jacht, dat is aangeschaft door de 76-jarige Amerikaanse miljardair Arthur M. Blank, werd met sleepboten uit het dok getrokken. Het vaartuig werd op 13 februari 2019 naar buiten gereden vanuit de bouwhal. Vervolgens werd het communicatiedeel geplaatst en later in de week werd het jacht op een ponton naar Rotterdam gevaren. Daar werd de Y716 te water gelaten, om vervolgens weer terug gesleept te worden naar het droogdok om daar verder afgebouwd te worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een auto, die geparkeerd stond langs de Randweg, ter hoogte van de Batavierstraat in Alblasserdam, is in de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart 2019 volledig uitgebrand. De brand werd rond 05.30 uur ontdekt door ee jonge vrouw die langsfietste. Omdat de accu van de telefoon leeg was, belde de vrouw bij één van de buurtbewoners aan om daarvandaan 112 te bellen. De brandweer was erg snel ter plaatse, omdat de vrijwilligers nog op de kazerne waren na een eerdere inzet. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 52-jarige scooterrijder uit Zwijndrecht is in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart 2019 ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Brug over de Noord bij Alblasserdam. De man reed rond 01.30 uur met zijn snorscooter over het fietspad langs de N915 in de richting van Hendrik-Ido-Ambacht. Halverwege de brug ging het mis. De scooter raakte door onbekende oorzaak de brugleuning, waarna de bestuurder ten val kwam. De Zwijndrechter raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Tientallen Kinderdijkers hebben vrijdagavond 29 maart 2019 meegedaan aan de jaarlijkse lampionnenoptocht door het dorp. Rond 19.30 uur ging de optocht, die muzikaal werd begeleid door de band ‘Nootvoorziening’ van start. Na een ronde van een uur arriveerde de stoet weer bij speeltuin ’t Balkengat. Daar werd rond 20.30 uur het nieuwe speeltoestel in gebruik genomen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam neemt binnen één week maatregelen om de overlast van geparkeerde fietsen op de hoek Plantageweg / Van Eesterensingel weg te nemen. Dat belooft wethouder Peter Verheij naar aanleiding van vragen van raadslid Arie van ’t Zelfde van het CDA. Volgens Van ’t Zelfde leidt het parkeergedrag met de fietsen nu tot gevaarlijke situaties. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Verkeer dat Kinderdijk in- en uitgaat, wordt de komende twee maanden nauwkeurig gemonitord. De tellingen zijn onderdeel van een verkeersonderzoek naar de knelpunten in het gebied als gevolg van de toenemende toeristenstroom. Bij de belangrijkste invalswegen naar Kinderdijk zijn in totaal zeven camera’s opgehangen die het in- en uitgaande verkeer scannen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Juf Anja van Heusden heeft vrijdag 29 maart 2019 afscheid genomen van ‘haar’ basisschool De Twijn in Alblasserdam. Zij gaat met vervroegd pensioen. De juf werkte sinds 1991 voor basisschool De Boeg, die later, na een fusie met De Loopplank, De Twijn werd. Anja van Heusden, die lesgeeft aan groep 6a, werd in de ochtend voor de school bij de Pieter de Hoochplaats afgezet met een speciale auto. Daar werd zij opgewacht door tientallen kinderen die een lied voor haar zongen. Ook later op de dag werd zij diverse keren verrast. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 6-jarige jongen heeft donderdagavond 28 maart 2019 een half uur opgesloten gezeten in een vastgelopen lift in flat De Hoek in de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam. De jongen stapte rond 17.45 uur in de lift. Zijn moeder ging met de trap. Halverwege stopte de lift ermee en zat de jonge Damdorper in zijn eentje opgesloten. Er werd een noodnummer gebeld door zijn moeder. Uiteindelijk werd ook de brandweer gebeld en gealarmeerd. Rond 18.15 uur kon het kind worden bevrijd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij de Kerksingel in Alblasserdam staan donderdag 28 maart negen peperdure nieuwe auto’s geparkeerd. Zo’n tachtig mensen mogen vandaag een proefrit maken in één van de zes Porsches of één van de drie Bentleys. Het gaat om de nieuwste modellen van de beide automerken, waaronder de  nieuwe Porsche 911. De duurste auto die er staat is de Bentley Continental GT cabrio met een prijskaartje van 344.000 euro. De proefrijders zijn vooraf geselecteerd. Tijdens de proefrit, die een uur duurt, worden zij begeleid door een instructeur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In de week van één tot en met vijf april 2019 wordt de toegang naar het nieuwe parkeerterrein van het nieuwbouwcomplex op het voormalige terrein van Bochanen en de gemeentewerf aangepast. Ook de middenberm in de Plantageweg wordt hierin meegenomen. Daarvoor wordt de Plantageweg in de richting van de Van Eesterensingel van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 15.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via Cortgene – Blokweerweg – Van Eesterensingel. Deze route wordt met omleidingsborden aangegeven. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij bouwmarkt Hornbach aan de Kelvinring in Alblasserdam zat deze week een grote, zeldzame spin in een olijfboom. Dierenambulance Louterbloemen heeft de spin, een Macrothele calpeiana, opgehaald. Een medewerker van Louterbloemen vertelt: “De spin is in Nederland zeldzaam. Hij komt uit de zuidelijke landen en is in Spanje een beschermd soort. Voor mensen is hij niet giftig.” Nadat deskundig advies was ingewonnen, heeft Louterbloemen de gevangen spin weer vrijgelaten en ‘op redelijke afstand’ in de vrije natuur uitgezet. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De bewoners van nieuwbouwwijk Hof en Singel in Alblasserdam hebben deze week kennis gemaakt met hun nieuwe overburen van de moskee aan de Anjerstraat. Voorzitter Orhan Yilmaz vertelt: “Onder het mom van ‘samen doen’ en ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’ heeft  islamitische stichting Yunus Emre moskee Turkse cultureel vereniging Alblasserdam de nieuwe buren van Hof en Singel uitgenodigd om samen op de koffie of thee kennismaken en van gedachten te wisselen.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Tussen 19.05 en 19.15 uur zijn woensdagavond 27 maart 2019 vier ambulances en drie politievoertuigen met spoed  op pad gestuurd voor twee medische noodsituaties in Alblasserdam. Even na 19.00 uur kreeg een man, in één van de flats aan de Pieter de Hoochplaats een hartstilstand. Samen met de burgerhulpverleners, die als eerste ter plaatse waren, werd gereanimeerd. De hulp mocht helaas niet meer baten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam zijn deze week de eerste funderingspalen voor de uitbreiding van de loods de grond in geboord. De palen worden de grond in geschroefd in plaats van geheid, om zodoende overlast van trillingen en geluid te voorkomen. Aansluitend wordt de betonfundering gemaakt. De hal van Oceanco wordt, als het aan de jachtenbouwer ligt, 3,5 meter hoger en aan beide kanten 4,5 meter groter gemaakt. Tegen deze plannen zijn door omwonenden van de Kraanbaan 41 bezwaren ingediend. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.