KINDERDIJK – Tientallen Kinderdijkers hebben vrijdagavond 29 maart 2019 meegedaan aan de jaarlijkse lampionnenoptocht door het dorp. Rond 19.30 uur ging de optocht, die muzikaal werd begeleid door de band ‘Nootvoorziening’ van start. Na een ronde van een uur arriveerde de stoet weer bij speeltuin ’t Balkengat. Daar werd rond 20.30 uur het nieuwe speeltoestel in gebruik genomen.

Het speeltoestel, met de naam ‘Burcht Het Balkengat’, werd na een toespraak door voorzitter Ron Both, officieel geopend door Adrie Tukker – Blok van Lek en Waard Wonen en kerncontactfunctionaris Bernardine Bolwijn van de gemeente Molenlanden. Dankzij inzet van veel vrijwilligers en bijdrage van donateurs en sponsoren is de aanschaf van het speeltoestel mogelijk gemaakt.

Het feest in de speeltuin was tegelijkertijd de start van het speelseizoen van 2019.

Foto’s: Peter Stam.