ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam neemt binnen één week maatregelen om de overlast van geparkeerde fietsen op de hoek Plantageweg / Van Eesterensingel weg te nemen. Dat belooft wethouder Peter Verheij naar aanleiding van vragen van raadslid Arie van ’t Zelfde van het CDA. Volgens Van ’t Zelfde leidt het parkeergedrag met de fietsen nu tot gevaarlijke situaties.

Arie van ’t Zelfde betoogde: “Sinds december hebben we een nieuwe uitvoerder van het Openbaar Vervoer in Alblasserdam. Hierdoor is er voor een groot deel van Alblasserdam geen directe verbinding meer met Rotterdam. Mensen komen daarom naar de Van Eesterensingel, omdat daar wel een directe verbinding met Rotterdam is. Wat gebeurt er nu: mensen komen met hun fiets naar de bushalte op de hoek Van Eesterensingel / Plantageweg en zetten daar hun fiets neer. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. Er worden fietsen vlakbij het zebrapad geplaatst. Vallen daar fietsen om, dan kan er echt niemand meer overheen. Ik was er van de week lopende en heb een aantal fietsen weggezet, maar die kun je eigenlijk alleen wegzetten door ze bij mensen voor de deur van hun woning te zetten. Ik vraag het college aandacht om de situatie daar te bezien. De situatie dijt alsmaar uit. Er staan zelfs al fietsen voor de woningen en op het voetpad.”

Wethouder Peter Verheij beloofde alles in goede banen te gaan leiden. “Ik zal er aandacht aan gaan besteden.” Verheij sprak de verwachting uit dat het voor 2 april ‘geregeld is’. Wat er precies gaat veranderen, is nog niet bekend.