ALBLASSERDAM – Bij de Kerksingel in Alblasserdam staan donderdag 28 maart negen peperdure nieuwe auto’s geparkeerd. Zo’n tachtig mensen mogen vandaag een proefrit maken in één van de zes Porsches of één van de drie Bentleys. Het gaat om de nieuwste modellen van de beide automerken, waaronder de  nieuwe Porsche 911. De duurste auto die er staat is de Bentley Continental GT cabrio met een prijskaartje van 344.000 euro. De proefrijders zijn vooraf geselecteerd. Tijdens de proefrit, die een uur duurt, worden zij begeleid door een instructeur.

Leander Kolen van het Porschecentrum Rotterdam vertelt: “Normaal houden we dit soort evenementen bij Wassenaar en Blaricum, omdat we daarmee in de grootste vijvers vissen. De vijver in deze regio lijkt misschien niet zo groot, maar dat is ‘ie wel. Er zijn hier veel grote bedrijven. Vandaar dat we ook in deze regio klanten hebben benaderd voor een proefrit in de nieuwste modellen. De klanten worden ontvangen in restaurant Le Barrage en dat matcht goed. Het ziet er chique uit. Overigens is Bjorn van Dijl, eigenaar van Le Barrage, zelf ook een fervente Porscherijder.”

Het Exclusive Test Drive Event duurt tot aan het einde van de middag.