ALBLASSERDAM – Zaterdag 13 april 2019 gaat in Alblasserdam het evenement Kids and Cars van start. Het evenement wordt sinds 2013 georganiseerd met als doel kinderen die ziek zijn of het op een andere manier moeilijk hebben, een onbezorgde rit te geven in een echte sportwagen. Dit jaar zullen er zestig sportwagens en ‘supercars’ meedoen met de rit. De kinderen mogen als bijrijder meerijden met de tocht door Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Molenwaard, Sliedrecht en Papendrecht.

Tijdens de 2019-editie wordt nóg nadrukkelijker ingezet op het ophalen van sponsorgelden. De opbrengst van Kids and Cars gaat dit jaar naar de Stichting De Liedjesfabriek. Bij de Liedjesfabriek laten ze zieke kinderen zich even beter voelen. Met hun mobiele studio zoeken ze kinderen op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Ze maken er daarna ook nog een videoclip bij. Kinderen staan bij de Liedjesfabriek op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. Ze zorgen voor een paar uur plezierige afleiding en een tastbare herinnering waar de kinderen apetrots op zijn.

De start vindt aan het begin van de middag plaats bij Landvast in Alblasserdam. De definitieve route van de rit, volgt op een later moment. De organisatie is weer in handen van Tafelronde 140. Meer informatie is te vinden op www.kidsandcars.nl.