ALBLASSERDAM – Bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam zijn deze week de eerste funderingspalen voor de uitbreiding van de loods de grond in geboord. De palen worden de grond in geschroefd in plaats van geheid, om zodoende overlast van trillingen en geluid te voorkomen. Aansluitend wordt de betonfundering gemaakt. De hal van Oceanco wordt, als het aan de jachtenbouwer ligt, 3,5 meter hoger en aan beide kanten 4,5 meter groter gemaakt. Tegen deze plannen zijn door omwonenden van de Kraanbaan 41 bezwaren ingediend.

De bezwaarmakers vrezen verlies van zonlicht en van uitzicht. Daarnaast wordt gevreesd dat de nieuwe dakconstructie bij harde wind geluidsoverlast zal veroorzaken. De bezwaren zullen door de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid behandeld worden.

Deze week is men ook begonnen met het demonteren van de gevel- en dakbeplating van de hal. Aansluitend wordt de bestaande staalconstructie gedemonteerd.

Vorig jaar september werden de omwonenden op de hoogte gesteld van de plannen. Een verslag van deze avond is hier terug te lezen.