ALBLASSERDAM – Een 26-jarige man uit Alblasserdam is deze week veroordeeld voor het in bezit hebben van bijna 130 gram harddrugs. De Damdorper werd door de Dordtse politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur waarvan 160 uur voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Er werd daarbij een aantal bijzondere voorwaarden opgelegd. Zo moet de twintiger zich onder meer laten behandelen voor zijn drugsverslaving en gedrag.

De harddrugs werden ontdekt in de auto van de man, na een botsing bij de McDonald’s aan de Kerkeplaat in Dordrecht. Het ongeval gebeurde 30 december 2018. De Alblasserdammer bleek onder invloed te zijn van harddrugs. Ook lagen er in zijn auto 0,7 gram amfetamine, 1,4 gram MDMA en 125,2 gram GHB. De man verklaarde dat hij voor zijn werk als deejay wel eens wat drugs inneemt om op feesten in de juiste stemming te komen. Deze week moest de man voorkomen voor het bezit van de drugs. Op een later moment volgt nog een rechtszaak voor het rijden onder invloed van drugs.

Zorgen
De officier van justitie zei zich zorgen te maken over de man. “Ik schrok er best van toen ik dit dossier las. Er was een aanrijding geweest en agenten zagen meneer vervolgens in zijn auto zijn. Hij bleek behoorlijk wat op te hebben en moest mee naar het politiebureau. Meneer schudde wild met zijn hoofd, had een hijgende ademhaling en werd steeds witter,” vertelde de openbaar aanklaagster. Dat meneer pillen voor zijn werk zou slikken, vond de officier geen goed plan. “Als deejay heb je juist een voorbeeldfunctie.”

Behandelingen
De officier eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een proeftijd van drie jaar. “Die proeftijd is expres lang, omdat er een lang traject nodig is voor meneer zijn problematiek. Als bijzondere voorwaarden eis ik een ambulante behandeling en een gedragsinterventie. Het zal heel veel inspanning van meneer gaan vergen om hierin te slagen. Het is goed om te horen dat meneer zelf al hulp heeft gezocht bij een verslavingskliniek.”

Werkstraf
De rechtbank vond dat de Alblasserdammer beter een werkstraf opgelegd kon krijgen. De politierechter veroordeelde meneer tot een taakstraf van 240 uur, waarvan 160 uur voorwaardelijk met een aantal bijzondere voorwaarden. De Damdorper heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.