ALBLASSERDAM – Gemeenteraadslid Margreet de Deugd (CDA) uit Alblasserdam wil graag dat er bordjes geplaatst worden bij de ‘baggerkussens’ in natuurgebieden in Alblasserdam. De Deugd: “In onze Groene Long bij Huis te Kinderdijk in Alblasserdam liggen grote kussens met bagger. Die kussens blijven nog een tijd liggen. Het is een prachtig project, want de inhoud reinigt zichzelf. Is het niet handig om er voor het wandelend publiek bordjes bij te plaatsen? Het ziet er namelijk niet mooi uit en duurt een tijd. Kan dat niet gewoon op bordjes uitgelegd worden? Dan krijg je mensen mee,” betoogde de CDA’er tijdens de commissievergadering.

Wethouder Peter Verheij antwoordde: “Dat is een goede suggestie. We gaan kijken wat we kunnen doen. Hoe meer mensen er wat van opsteken, hoe beter het is. Het is een hele duurzame manier van bagger verwerken. Van een lokale ondernemer nog wel liefst.”

Half december 2018 is met gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het baggeren van de watergangen in park Huis te Kinderdijk. Het baggeren nam circa zes weken in beslag. De bagger werd vervolgens opgeslagen in stukken geotextiel, cilinders van waterdoorlatend doek. Deze blijven ongeveer een half jaar liggen zodat het water eruit kan en het restant verspreid kan worden over de grond in park Huis te Kinderdijk en het Lammetjeswiel. In het park zijn op één locatie twee stukken geotextiel neergelegd. In het Lammetjeswiel ligt er er één direct op het perceel naast het scoutinggebouw aan de De Savornin Lohmanweg. Een tweede exemplaar komt te liggen op de stukken geotextieldie eerder dit jaar in het Lammetjeswiel zijn neergelegd.