OUD-ALBLAS – In het afgelopen weekend is in de feesttent aan de Beemdweg in Oud-Alblas de laatste Hans den Oudenmarathon gehouden. De opbrengst komt geheel ten goede aan de KWF Kankerbestrijding. Tijdens het feest werd de opbrengst bekend gemaakt: 120.598 euro.

Na een prachtige en indrukwekkende donderdagavond vond op vrijdagavond onder grote belangstelling de eerste muziekavond plaats. Zaterdagochtend werd het Rondje van Alblas gelopen en gewandeld over 5 en 10 km. Ongeveer tachtig personen vonden de weg naar de start en gingen op weg over de wegen in Oud-Alblas en Bleskensgraaf begeleid door verkeersregelaars en EHBO’ers.

In de  middag waren de kinderen welkom in de tent voor het Sprookjesconcert on tour verzorgd door Van Hoorne Entertainment. Bijna 250 kinderen en volwassenen beleefden hier een uur plezier aan.

Verder waren er die middag allerlei activiteiten buiten de tent.  Met het prachtige weer was dit een groot succes.  Om 17.00 uur werden ook buiten de nummers van de prijswinnaars van de verloting bekend gemaakt.  De officiële trekking werd vrijdagmiddag al gedaan op het kantoor van notarissen van Leussen en van den Broek in Molenaarsgraaf.  De trekkingslijst is hier te vinden. Alle 16.000 loten waren al een week voor de trekking uitverkocht. De dag werd afgesloten met een feestavond in de tent met veel bezoekers.

Aan de einde van de avond werd bekend gemaakt dat de eindstand voor de KWF kankerbestrijding op dit moment € 120.598 is. Een bedrag dat is tot stand gekomen door eenieder die hieraan heeft meegewerkt. Vrijwilligers, sponsoren en de negen bestuur- en commissieleden van de Stichting. De laatstgenoemden werden aan het einde van het feest, dat zonder noemenswaardiger incidenten is verlopen, in de bloemetjes gezet en bedankt voor hun jarenlange inzet.

Foto’s: Richard Veen.