KINDERDIJK – In Kinderdijk worden deze week aan de Molenstraat en bij de splitsing met de Veerdam ondergrondse containers geplaatst. De werkgroep ‘Kinderdijk Ons Dorp’ en bewoners van de Molenstraat/Veerdam zijn blij dat naar aanleiding van een dorpsschouw hun ondergrondse containers geplaatst zijn. De schouw door het dorp, samen met de kernfunctionaris en de wethouder, was het begin van de inzet van de werkgroep voor het (dijk)Dorp met een hoofdletter. Het eerste wapenfeit was het laten plaatsen van in het oog springende frisse en kleurrijke bloembakken door de huiskweker, die dit al drie jaar op rij verzorgt. Naast slordig schilderwerk en verrommeling op diverse plekken, waren de ‘lelijke’ rolcontainers ook een doorn in het Kinderdijkse oog.

Toen uit navraag aan de dijkbewoners bleek dat men in plaats van sjouwen met zware bakken graag ondergrondse containers wilde hebben, was één en één snel twee. En nu, dankzij medewerking van de gemeente, is het tweede ‘wapenfeit’ van de werkgroep daar. Daarnaast zit de werkgroep natuurlijk niet stil, want ondertussen komen er extra prullenbakken en wordt ook met de speeltuin- en de belangenvereniging bekeken wat er verder uitgewerkt kan worden voor en met het Dorp.

Denkt u graag mee of heeft u tips, u bent van harte welkom op kinderdijkonsdorp@outlook.com.