NIEUW-LEKKERLAND – Bij de gemeentewerf in Nieuw-Lekkerland is zaterdag 23 maart 2019 een brandweerwedstrijd gehouden. De brandweerkorpsen uit Alblasserdam (2 ploegen), Papendrecht, Sliedrecht, Giessenburg, Bleskensgraaf en Arkel deden mee aan de Kringwedstrijd Alblasserwaard-West. De wedstrijd werd georganiseerd door brandweer Nieuw-Lekkerland in samenwerking met diverse juryleden uit de regio Zuid-Holland Zuid.

Het vooraf onbekende scenario was als volgt: In een loods, waar gewerkt werd aan auto’s, was iets misgegaan met lassen, waardoor er brand ontstaan was. Eén slachtoffer was bij aankomst gelijk zichtbaar. Zijn handen stonden in de brand. In het pand was veel rookontwikkeling, waardoor niets te zien was. Ook was er sprake van een tweede slachtoffer, dat slecht ter been was en in een rolstoel zat. Hij deed de administratie voor het bedrijf en zat in een kantoortje. Hij kon zichzelf niet in veiligheid brengen, omdat de brandhaard zich voor zijn kantoor bevond.

Tijdens deze wedstrijd werd de inzet van ieder korps beoordeeld op bepaalde aspecten, waaronder vaardigheid van de pompbediener en de manier waarop de aanvalsploeg te werk ging. Alle punten bij elkaar zorgen voor een totaal uitslag, en daarmee behaalde Brandweer Papendrecht de eerste plaats. Bleskensgraaf werd tweede en Sliedrecht derde.

De juryleden hebben een geel hesje aan (zie foto).
Op onderstaande foto’s is de inzet van de tweede ploeg van Alblasserdam te zien.

Foto’s en tekst: Chantal de Vries & Raymond Groen in ’t Woud.