Tweede vuilruimactie in Alblasserdam met 86 deelnemers ‘groot succes’

ALBLASSERDAM – Alblasserdam bond zaterdag 23 maart 2019, tijdens de landelijk opschoondag, opnieuw de strijd aan met zwerfvuil. In februari ging de eerste opruimactie van start met 42 deelnemers; vandaag waren dit meer dan dubbel zoveel: 86 deelnemers. “Echt geweldig. Super bedankt voor jullie inzet. Ik raak er ontroerd van. Echt, super bedankt!,” zo sprak Peter van der Spoel, initiatiefnemer van de actie, na afloop de deelnemers toe. Van der Spoel noemde de actie een ‘groot succes’. “Het heeft heel wat uurtjes gekost, maar het is het dubbel en dwars waard.”

De actie werd gehouden in samenwerking met Alblasserdam Schoon van Peter van der Spoel, McDonald’s Alblasserdam en de gemeente Alblasserdam. De gemeente steunde de actie en zorgde voor handschoenen, hesjes, grijpers en vuilniszakken. Er werden tijdens de actie enkele tientallen vuilniszakken zwerfvuil opgeruimd. Aan de actie deden ook veel kinderen en jongeren mee.

Programma
De Opschoondag begon om 09.30 uur. Om 12.00 uur verzamelden de deelnemers zich op het parkeerterrein van McDonald’s aan de Kelvinring in Alblasserdam. Na het maken van een groepsfoto konden zij genieten van een lunch die aangeboden werd door McDonald’s.

Website
Via de website van Alblasserdam Schoon: https://alblasserdam-schoon5.webnode.nl/ is meer informatie te vinden over de actie. Ook zal hier op een later moment bekend gemaakt gaan worden wanneer de volgende vuilruimactie wordt gehouden.

8 reacties

 1. Alle lof voor deze mensen, top..maar wat een ongelooflijke egoïstische trieste mensen lopen er nog rond, die te beroerd zijn om hun eigen vuil op te ruimen. Taak voor de politie in burger en/of BOA om eens 2 dagen in een maand rond bijv. de Mac te observeren en direct proces verbaal te maken tegen deze mensen.

 2. zeker aanpakken die alles zomaar neer gooien kleine moeite om het zelf weg te gooien toch stukje opvoeding petje af voor de opruimers

 3. Goed bezig allen!
  Wel jammer dat we hier geen dwarsdoorsnede van Alblasserdams demografie aan het werk zien.

 4. Mooie actie ! Het mooie weer zal ongetwijfeld een gunstige invloed hebben gehad op de grote opkomst, een grote tegenstelling tot het weer tijdens de vorige actie in februari.

 5. Waarom doen ze dit niet elke maand met uitkering trekkers.
  Die doen heel de dag niks..kunnen ze nu iets nuttigs terugdoen voor de maatschappij.

 6. @Alblasserdammer : lekker generaliserend hoor ! Weleens over nagedacht dat niet alle uitkeringstrekkers profiteurs van de maatschappij zijn ? Of is nadenken niet je sterkste eigenschap ?

 7. Alblasserdammer: Het is heel makkelijk om rond je 55ste een baan te vinden.
  Hans: Goed gezegd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *