ALBLASSERDAM – Alblasserdam bond zaterdag 23 maart 2019, tijdens de landelijk opschoondag, opnieuw de strijd aan met zwerfvuil. In februari ging de eerste opruimactie van start met 42 deelnemers; vandaag waren dit meer dan dubbel zoveel: 86 deelnemers. “Echt geweldig. Super bedankt voor jullie inzet. Ik raak er ontroerd van. Echt, super bedankt!,” zo sprak Peter van der Spoel, initiatiefnemer van de actie, na afloop de deelnemers toe. Van der Spoel noemde de actie een ‘groot succes’. “Het heeft heel wat uurtjes gekost, maar het is het dubbel en dwars waard.”

De actie werd gehouden in samenwerking met Alblasserdam Schoon van Peter van der Spoel, McDonald’s Alblasserdam en de gemeente Alblasserdam. De gemeente steunde de actie en zorgde voor handschoenen, hesjes, grijpers en vuilniszakken. Er werden tijdens de actie enkele tientallen vuilniszakken zwerfvuil opgeruimd. Aan de actie deden ook veel kinderen en jongeren mee.

Programma
De Opschoondag begon om 09.30 uur. Om 12.00 uur verzamelden de deelnemers zich op het parkeerterrein van McDonald’s aan de Kelvinring in Alblasserdam. Na het maken van een groepsfoto konden zij genieten van een lunch die aangeboden werd door McDonald’s.

Website
Via de website van Alblasserdam Schoon: https://alblasserdam-schoon5.webnode.nl/ is meer informatie te vinden over de actie. Ook zal hier op een later moment bekend gemaakt gaan worden wanneer de volgende vuilruimactie wordt gehouden.