ALBLASSERDAM – De brandweer is in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 maart 2019 twee uur lang in touw geweest voor een melding van een gaslucht bij de Plantagewerf / het oude Bochanenterrein in Alblasserdam. Rond 22.50 uur roken toekomstige appartementbewoners een gasachtige lucht bij de appartementen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse voor metingen. Ook een aantal politiewagens kwamen ter plaatse. In eerste instantie werden er geen verhoogde concentraties gas gemeten. Later werd, via een sleutelgat, toch gas gemeten in de toekomstige winkel van supermarkt Dirk.

Stedin werd opgeroepen en nam ook een verhoogde concentratie gas waar. Er was echter niemand die een sleutel van het winkelpand had. Uiteindelijk lukte het met hulp van een Alblasserdamse slotenmaker om een schuifdeur te openen. In de ruimte werd opnieuw gas gemeten. Het vermoeden bestaat dat deze gassen afkomstig zijn van lijm, piepschuim en pur. Een aardgaslekkage kon niet worden ontdekt.

Voor de zekerheid is het hele complex tot maandag afgesloten van het gas. Maandag zullen alle leidingen afgeperst en gecontroleerd worden.

Rond 01.00 uur konden de brandweerlieden terug naar de kazerne.

Een jaar geleden werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van het project ‘De Nieuwe Plantagewerf’ op het voormalige Bochanenterrein in Alblasserdam. Buiten, op het bouwterrein, sloegen wethouder Kraijo, vastgoedmanager Ludo Swaanen van Dirk en een koopster een eerste (piket)paaltje. Toen de koopster werd gevraagd om nog een laatste klap op het paaltje te geven, was er ineens geknal en gesis te horen, waardoor het even leek of er een gasleiding lek was geslagen. Dit bleek te gaan om een stunt.

Op het terrein komen supermarkt Dirk en een aantal dagwinkels met daarboven 25 appartementen. Ook wordt een parkeerterrein aangelegd voor de bezoekers van de winkels en voor de toekomstige bewoners van de appartementen.