ALBLASSERDAM – De politie heeft, in verband met een lopend onderzoek, vrijdag 22 maart 2019 een huiszoeking gedaan in een woning aan de Jacob Catsstraat in Alblasserdam. Ook de tuin werd onderzocht. Er werd onder andere een vuurwapen aangetroffen, vertelt een woordvoerster van de politie. De 20-jarige bewoner, die ervan verdacht wordt het wapen in bezit te hebben gehad, werd ter plekke aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Er werd ook een aantal andere spullen meegenomen. In verband met het nog lopende onderzoek kan de politie op dit moment nog niet meer informatie geven. Hoe de politie het wapen op het spoor is gekomen, is dus nog niet bekend.

Tijdens de actie stonden vijf politiewagens en een auto van de recherche in de straat. Dit zorgde voor bekijks in de buurt en veel vragen over wat er aan de hand was. Een buurmeisje schreef haar vraag met stoepkrijt op de stoep. (zie onderste foto)