ALBLASSERDAM – Deze week hebben de kinderen van basisschool Het Kompas, hun collega’s en vele andere belangstellenden in de Havenkerk feestelijk afscheid genomen van twee leerkrachten. Nel Verhulst en Johan van Heusden zijn per 1 maart 2019 per (pré-)pensioen gegaan. Het feest van hun laatste groep is begonnen met friet in hun eigen lokaal. Daarna zijn Nel en Johan thuis opgehaald in een oude gele Amerikaanse schoolbus.

Samen zijn ze naar de Havenkerk gereden. In de Havenkerk hebben alle kinderen van Het Kompas samen met de Klankenkaravaan een Wereldfeest opgevoerd. De kinderen van school hebben Nel en Johan met muziek en dans meegenomen van Azië via Australië en Zuid-Amerika naar Afrika. Die reis ging gepaard met luide muziek op lokale instrumenten zoals trommels en djembés.

Na afloop was er een receptie waar iedereen die dat wilde Johan en Nel de hand kon drukken. Het was een gezellige drukte. Hier waren diverse ex-collega’s aanwezig zodat het voor Johan en Nel een reünie leek. Een gezellige dag waar beide pensionado’s met een goed gevoel op terugkijken.