ALBLASSERDAM – BAM Wonen start volgende week met het opknappen en verduurzamen van ruim tweehonderd flatwoningen aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam. Meer dan 85% van de 224 huishoudens, verdeeld over drie appartementencomplexen, heeft ingestemd met de verduurzaming van hun woning en het complex. De woningen gaan van energielabel F, naar label A. Tegelijk met de verduurzaming wordt ook regulier onderhoud uitgevoerd. BAM Wonen start volgende week, in opdracht van woningcorporatie Woonkracht10, met de uitvoering van de werkzaamheden. Naar verwachting worden de appartementencomplexen in het vierde kwartaal van 2019 opgeleverd.

Meer wooncomfort
Door de energetische maatregelen die in bewoonde staat worden uitgevoerd, gaan alle woningen van energielabel F naar energielabel A. De schil van de appartementencomplexen wordt geïsoleerd met een Rc-waarde van 4,5 tot 6,0. Deze waarde komt overeen met de eis die momenteel wordt gesteld aan de isolatie bij nieuwbouw. De woningen worden bovendien voorzien van triple glas. Tevens wordt het collectieve verwarmingssysteem vervangen en ingericht op lage temperatuurverwarming. Het wooncomfort wordt ook verbeterd door de toevoeging van zelfregulerende roosters en het groot onderhoud aan het ventilatiesysteem.

Frisse uitstraling
De kopgevels krijgen een nieuw uiterlijk door de toepassing van minerale steenstrips op het isolatiepakket. De kozijnen van de woningen worden geschilderd. Waar nodig worden de keuken, badkamer en het toilet vervangen. Door de galerijverhoging en bredere toegangsdeuren is de woning straks beter toegankelijkheid voor senioren. De balkon- en galerijhekwerken worden vervangen waardoor het gebouw weer een nieuwe frisse uitstraling krijgt. De bewoners kunnen tijdens de verduurzaming en het onderhoud in de eigen woning blijven wonen.

Nicolaas Beetsstraat
Dit is het tweede onderhoudsproject dat BAM Wonen en haar partners in opdracht van Woonkracht10 gaat uitvoeren. Pieter de Hoochplaats is een vervolg van het eerder verduurzamen van 224 woningen aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam.