ALBLASSERDAM – Op het fietspad van de Brug over de Noord bij Alblasserdam zijn woensdagochtend 20 maart 2019 twee mannen uit Zwijndrecht gewond geraakt. Een 34-jarige man haalde met zijn scooter een 51-jarige fietser in. Daarbij raakten de plaatsgenoten elkaar en kwamen ten val. De fietser raakte onder meer gewond aan zijn hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De scooterrijder liep letsel aan zijn benen en voet op, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Bij het ongeval waren ook twee honden betrokken. In de mand die op de fiets van de 51-jarige man was bevestigd, zaten tijdens de botsing twee rode teckels. Volgens één van de betrokkenen werden deze honden na de botsing in een auto van een omstander gezet. De hulpdiensten en de eigenaar hebben echter geen idee waar de dieren nu zijn.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de gevallen fietser zelf zijn adres heeft doorgegeven aan de vrouw die de honden in haar auto mee heeft genomen. Meneer kon zich daar door zijn val echter niets meer van herinneren. De teckels zijn weer terecht en zijn bij de eigenaar.