OUD-ALBLAS – Vier jongens zijn afgelopen weekeinde met een auto op z’n kop in een sloot beland langs de N214. De 17-jarige jongen uit Oud-Alblas die de auto bestuurde, had nog geen rijbewijs. Het ongeval gebeurde zondag 17 maart. Agenten reden over de provincialeweg N214 ter hoogte van Sliedrecht. Via de portofoon hoorden zij dat er een vechtpartij was geweest en dat daarbij een zwarte auto was weggereden. Juist op dat moment reed er, in tegenovergestelde richting, een zwarte auto met hoge snelheid over de N214.

De politieagenten draaiden hun voertuig en zetten de achtervolging in. Een politiewoordvoerster vertelt hierover: “De collega’s probeerden bij de auto te komen, maar deze reed zo ontzettend hard dat deze bleef uitlopen op de politieauto. Ook na het aanzetten van de zwaailichten reed de auto door.”

Ter hoogte van de rotonde bij Noordeloos, verloor de politie de auto even uit het oog. Er werd nog in het dorp Noordeloos gezocht, maar het voertuig werd niet aangetroffen. Toen de agenten terugreden richting de rotonde bij de N214, hoorden zij een auto claxonneren. Al snel werd duidelijk dat de zwarte auto gecrasht was. De wagen lag ondersteboven in een sloot. Uit deze sloot kwamen vier jongens lopen. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Oud-Alblas, verklaarde geen rijbewijs te hebben en door de paniek de controle over het voertuig te zijn kwijt geraakt. Hij heeft meerdere bekeuringen gekregen. De auto is getakeld. De inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Niemand bleek letsel te hebben. Dat is volgens de politie ‘echt een wonder’.

Vanwege de jonge leeftijd van de inzittenden, hebben de agenten de ouders van de jongens naar het politiebureau laten komen om hen de ernst van de zaak te laten zien. Er is een gesprek gevoerd en er zijn foto’s getoond van het ongeval.